Hírek

Egy tízéves kislány kérésére leszbikus pár fog feltűnni a Donald kacsa képregényben

 

A Hollandiában megjelenő Donald kacsa képregény készítői úgy döntöttek, most először fognak leszbikus párt ábrázolni oldalaikon, miután „panasz” érkezett egy tízéves kislánytól.

Fenna, aki nagy rajongója Donald kacsának, arra panaszkodott, hogy az immár 66 éve folyamatosan kiadott holland képregényben még egyszer sem találkozott leszbikus nőkkel, akik pedig az anyukáit tudnák reprezentálni – írja a Pink News. Egy tévéműsor alkalmával Fenna elpanaszolta problémáját a képregényt illetően, hiszen neki teljesen normális az, ha a szülők melegek vagy leszbikusok, de Donald kacsa univerzumában mintha LMBT emberek nem is léteznének, ezt pedig egyenesen nevetségesnek tartja.

A hír eljutott a képregény főszerkesztőjéhez, Joan Lommenhez is, aki egyetértett a kritikával, és megígérte, hogy hamarosan találkozhatnak az olvasók azonos nemű párokkal a következő kiadásokban. Bár a legújabb példányt már megtervezték, még volt rá lehetőségük, hogy pár változtatást végrehajtsanak rajta, így ahol eredetileg egy férfi és egy nő randevúját láthattuk volna a háttérben, most már két nő fog üldögélni szívecskékkel körülvéve.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin