Hírek

Egy szépségkirálynő szerint nehezebb konzervatívként előbújni, mint melegként

 

A Miss Michigan szépségverseny győztese elvesztette titulusát, miután előkerültek korábbi Twitter-bejegyzései.

A húszéves Kathy Zhu azt állította: manapság sokkal nehezebb konzervatívként előbújni, mint melegként. A Miss World America bizottsága emellett külön figyelmet fordított azokra a bejegyzésekre, melyekben Zhu a hidzsábot viselő nőket támadta, valamint megosztotta azon véleményét is, miszerint a feketék több fekete lakost ölnek meg, mint a rendőrök, és a feketéknek egyébként is alacsonyabb az IQ-juk – írja a Gay Star News.

Annak ellenére, hogy a fiatal szépségkirálynő azóta törölte a bejegyzéseket, közölte: kiáll minden egyes bejegyzése mellett, amit a Twitter oldalán írt.

„Igazán sajnálatos, hogy a maradék bejegyzésemről, amik statisztikákon és tényeken alapulnak, azt mondják, rasszisták és érzéketlenek. Nagyon örülök, hogy végre megvan a lehetőségem arra, hogy beszélhessek az igazságtalanságról, ami a konzervatívokat sújtja. Sokan támogatják a döntésemet, miszerint kiállok azért, amiben hiszek. De természetesen a negatív visszhang azoktól érkezik, akik vagy nem olvasták el a cikkeket, amiket megosztottam, és csak a kattintás-vadász címüket látták, vagy úgy hiszik, hogy ezek a statisztikák rasszisták”

– nyilatkozta Kathy Zhu a történtek után. 2016-ban a (volt) szépségkirálynő egy YouTube videóban arról beszélt, hogy tizennyolc éves diáklányként miért is szavaz Donald Trumpra az elnökválasztáson. Már akkor is úgy gondolta, hogy egy politikailag nem korrekt elnökkel megmutathatnák Amerika igazi arcát. (Zhu egyébként nem átlagos diáklány, a University of Michigan egyetemen ő a republikánus hallgatói tagozat elnöke.)

Jobboldali, konzervatív véleményeinek, rasszista nézeteinek és a koronától való megfosztásnak hamar híre ment, és a közösségi médiában többen is azt írták: ezek szerint a szépségversenyeken valóban a belső szépség alapján választják ki a győzteseket.

Zhu továbbra is meg van győződve arról, hogy itt ő az áldozat, de már túltette magát a dolgon. Mint egy új videóban elmondja, ez az egész ügy túlmutat a szépségversenyen. Ez az egész a szervezőkről szól, akik csak azért diszkriminálnak embereket, mert azoknak más a véleményük, és azokat tartják rasszistának, akik különben nem is azok. Éppen ezért köszöni mindazt a támogatást, amit a történtek után kap.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb