Kultúra

Egy meleg szerelem három évtizede – Fellow Travelers

 

A Golden Globe-díjas Matt Bomer és a Brigerton sztárja, Jonathan Bailey három évtizeden áthúzódó, kihívásokkal teli szerelmét követhetjük nyomon a Showtime új minisorozatában, a Fellow Travelersben.

A történet Thomas Mallon nyíltan meleg író azonos című regényén alapszik. Hawkins Fuller (Bomer) és Timothy Laughlin (Bailey) a mccarthyzmus idején találkoznak és kezdenek vad románcot. Ebben az időszakban az Egyesült Államokban valóságos boszorkányüldözés folyt a kommunistáknak tartott személyek ellen, illetve a meleg férfiak és leszbikus nők ellen is.

Az előzetesben láthatjuk, ahogy kibontakozik a két férfi szerelme, ugyanakkor Hawkinst hazugságvizsgálatnak vetik alá, kiderítendő, hogy kommunista-e, illetve vonzódik-e a saját neméhez. A feszültség jól érezhető ebben a néhány percben is.

Jonathan Bailey a Vanity Fairnek úgy nyilatkozott, hogy mindig is szeretett volna elsöprő melegrománcban játszani, de sosem látott korábban a vásznon ilyesmit, különösen nem autentikus főszereplőktől. „Számomra a queer lét arról is szól, hogy két férfiként hogyan egyezünk meg arról, hogy átadjuk a testünket a másiknak. Ez olyasvalami, amire mindig is vágytam, hogy rendesen megcsinálják [filmen], mert tudom, milyen rendkívüli dolog ezt megtapasztalni” – mondta a színész.

A szexjelenetek így rendkívül autentikusra sikerültek, ami a mainstream televíziózásban ritkának számít, különösen azonos nemű párok esetében.

A sorozat október 27-től látható a Showtime-on és a Paramount+-on az Egyesült Államokban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin