Kultúra

Leszbikus vígjáték érkezik márciusban a mozikba

 

Szökevény csajok címmel márciusban kerül a magyar mozikba Ethan Coen filmje, mely egy igazi road movie, leszbikus főszereplőkkel.

A film eredeti címe Drive-Away Dolls, főszereplői Margaret Qualley (Egy szobalány vallomása) és Geraldine Viswanathan (Szűzőrség, Romlott oktatás). Az 1999-ben játszódó történet szerint Jamie (Qualley) és kedvese szakítanak Jamie hűtlensége miatt. A nő és egyik barátnője, Marian (Viswanathan) egy olyan autókölcsönzőben bérelnek autót, ahol az autót el kell vinni egy kliensnek egy másik városba. A lányok a csomagtartóban találnak egy furcsa táskát tele dildókkal és egy levágott fejet. Tévedésből ugyanis rossza autót vittek el, így most gengszterek üldözik őket.

A történet ötlete Coen feleségének fejéből pattant ki még a 2000-es évek elején. Tricia Cooke maga is leszbikus, ennek ellenére továbbra is házasságban él Coennel. A filmet mintegy két évtized után sikerült megvalósítania a házaspárnak.

Cooke szerint számos komoly és fontos leszbikus film van, így olyan alkotást akartak létrehozni, amely vicces helyzetbe helyezi a karaktereket.

„Fontos volt számomra, hogy egy leszbikus vígjátékot csináljak, mert nem sok ilyen van. Szerintem fontos, hogy több queer vígjáték legyen, mert mi is szeretnénk popcornt enni és jól érezni magunkat a moziban. Szóval ez nagyon fontos volt számomra”nyilatkozta a férje számos filmjét vágó Cooke.

Cooke szerint az elejétől fogva egy könnyed hangvételű  történetre törekedtek. „Itt van ez a nő, aki nagyon szexuális, így aztán magától értetődő, hogy a barátja karót nyelt és elfojtott lesz. Aztán, mégis milyen szituációba helyezzük őket? Mi lenne szórakoztató?” – mondta.

 


 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin