Kultúra

Négy leszbikus film a Netflixen, amit látni kell

 

Az LMBTQ tematikájú filmek esetében nagyon sokszor a meleg férfi karaktereket felvonultató alkotások kerülnek előtérbe, pedig az utóbbi években a felhozatal számos olyan filmmel bővült, amelyek leszbikus nőkről szólnak. Most válogattunk nektek néhány olyan alkotást, amelyet akár ezen a hétvégén is megnézhettek a Netflixen.

Elisa és Marcela

A 2019-ben bemutatott spanyol film megtörtént eseményeket dolgoz fel. Elisa Sánchez Loriga (Natalia de Molina) 1901-ben férfinak adta ki magát, hogy elvehesse szerelmét, Marcela Gracia Ibeast (Greta Fernández). Ők voltak az első azonos nemű pár Spanyolországban, akik házasságot kötöttek.

A filmet a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjra jelölték.

Prom – Végzős bál

A 2019-es, azonos című musical alapján készült vígjáték egy csapat önimádó Broadway-sztárt (Meryl Streep, Nicole Kidman és James Corden) követ, akik új műsoruknak szeretnének nagyobb nyilvánosságot szerezni.

Tudomást szereznek egy indianai tinilányról, aki a barátnőjével akar elmenni a szalagavató bálra, így elhatározzák, hogy megszállják a konzervatív iskolát.

Eltitkolt szerelem

A családjuk számára Terry és Pat pusztán legjobb barátok, akik együtt élték le az életüket. Ők azonban egy kicsit többek, mint barátok. Ez a bensőséges és erőteljes dokumentumfilm a pár közös életét mutatja be. 1947-ben szerettek egymásba, és most elmesélik a történetüket szerelemről, előítéletekről és a profi baseballról. Egyszerre fogsz sírni és nevetni rajta.

Nyad

A Nyad a legfrissebb alkotás a listánkban, tavaly került a Netflixre. A film igaz történetet dolgoz fel, Diana Dyad újságíróról és hosszútávúszóról, akinek az volt az álma, hogy 64 évesen átússzon Kubából Floridába cápaketrec nélkül. A címszereplőt Annette Benning alakítja.

Ez a történet alapvetően egy nő kitartásáról szól, ugyanakkor érett leszbikus ábrázolással is találkozhatunk: Diana és Bonnie (Jodie Foster) üzleti partnerek, akiknek plátói szerelme szívmelengető (bár 40 éves barátságuk legelején egy rövid ideig jártak is). Dinamikájuk azonnal felismerhető: két queer nő, akik egymást választották társnak, és mindenben támogatják egymást.

Benninget és Fostert is Oscar-díjra jelölték az alakításukért.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin