Lifestyle

Drámakirály – Így legyél pszichopata!

 

Ismeritek az érzést, amikor valami elején jártok és minimálisan túlgondoltok, vagy túlizgultok dolgokat? Oké, nem minimálisan. Hanem nagyon. Ezt nem mindenképpen kell problémaként kezelni. Ez egy lehetőség. Arra, hogy igazi pszichopata légy. Összeszedtem 5 pontban, hogyan tudsz azzá válni.

Az új, modern időkben könnyen válik az ember igazi pszichopatává, amint elkezd valakivel minimálisan is komolyan ismerkedni. Vagy… Egyszerűen ismerkedni. Az igazán profik már két Instagram- vagy Grindr- beszélgetés után is tudnak pszichopaták lenni, de ez már mester fokozat, nem ajánlott mindenkinek és nem is képes rá mindenki.

Pszichopatának lenni nem könnyű. Minden pillanatban készen kell állni, hogy a legapróbb részletet is észrevegyük, amit aztán fel lehet nagyítani. Bár nagyítani kispályás dolog. Az igazi profi nem csak felnagyítja az adott részletet, de ki is színezi, átkölti, darabjaira szedi és újra összerakja, de úgy, hogy a végeredmény az eredetire véletlenül se hasonlítson, viszont tökéletesen passzoljon egy, a pszichopata által felépített abszurd világba, aminek abszolút semmi, de semmi értelme.

Pszichopata mindig tudott lenni az ember. A jó hír az, hogy most még könnyebben lehet az. A közösségi média számtalan lehetőséget ad arra, hogy úgy viselkedjünk, mint egy igazi eszement idióta. Nézzük a szabályokat!

1. Figyeld, mikor van online!

Ez nagyon fontos, mert kitűnő stresszhelyzeteket tudunk magunkban teremteni a másik státuszával, méghozzá akkor is, ha a másik online van, de akkor is, ha offline. Mindkét állapot tökéletes a gyomorideghez vagy hajtépéshez.

Online van, és már egy órája – profi szinten egy perc is elég – nem olvasta el, amit írtál neki? Akkor nyilván ignorál. Látta, hogy írtál. Miattad kivette a zsebéből a telefonját, hátha valaki más írt, de nem, te írtál, így unott arccal visszacsúsztatta a zsebébe. Hogy miért? Hát mert un téged. Fárasztod. Az meg se forduljon a fejedben, hogy dolga van, vagy csak megnyitotta a telefonját és ezért jelez online, vagy hogy a Messenger zöld pontocskája simán szeszélyes. Semmi realitás! Meg ne próbáld! A legjobb, amit tehetsz ilyenkor, ha kétségbeesel. Vonj le messzemenő következtetéseket. Esetleg meg is utálhatod. Fogd fel, hogy szerelmetek sose létezett és nem is fog létezni. Hiszen ha szeretne, állandóan, folyamatosan, megállás nélkül veled beszélgetne. Nem?

2. Figyeld, mikor van offline!

Egy kezdő könnyen gondolhatja, hogy az offline állapot megnyugvást jelent. Egy kis lazítás. Nincs online, nem kell aggódni, hogy megnyitja-e az üzenetet, ráadásul ez win-win szituáció, mert neked sem kell aggódnod és gondolkodnod azon, hogy mit írj neki, hogy görcsösen, vért izzadva, iszonyat fárasztóan életben tartsd a 24 órás ügyeleti kommunikációt.

De! Ha úgy gondolod, hogy a másik offline állapota egy kedves kis pihenő a szerelem csataterén, nagyon durván kezdő vagy. Ha offline van, az azért van, mert nem akar veled beszélni. Ez abszolút egyértelmű. De ez nem elég. Ha profi akarsz lenni, egy ilyen forgatókönyv smafu. Megmutathatja durvábban is, hogy mennyire gyűlöl. Például abba belegondoltál, hogy mikor elkezdted fárasztani a hülyeségeiddel, készített egy exkluzív listát az ismerőseiről, akikkel szeretne beszélni – nyilván a nap minden percében – és erről téged kihagyott, hogy veled csak akkor kelljen érintkezni, mikor muszáj? Pedig haver, pont ez történt. Az egész Messengerét átrendezte, csak azért, hogy veled ne kelljen beszélnie. Estig. Mert este úgyis találkoztok.

Erre mellesleg tökéletes bizonyíték lehet, ha más platformon nyilvánvalóan aktív. Offline állapotban van és kommentelt egy hírt? Skandallum. Offline állapotban van, de Instagramon lájkolt egy két perce kitett posztot? Miért veled ilyen kegyetlen? Offline állapotban van, de kirakott egy Instagram Stories-t? Ha ez történt, elgondolkodtál már azon, hogy az alatt az egy hét alatt, mióta randiztok, hogyan zuhantatok a mennyországból a pokolba?

3. Vizsgáld meg a kontentet!

De álljon meg a menet! Pontosan mit rakott ki? Ebédel a kollégáival? Felidézett egy emléket a legjobb barátnőjével, akit most már nyilvánvaló, hogy jobban szeret, mint téged? Vagy posztolt egy dalt?
A dal jó. A tökéletes út a totális agyfrászba. Már ha jó vagy szövegelemzésből. Az ember sose posztolja a kedvenc dalszövegét csak úgy. És véletlenül sem arról van szó, hogy talált egy random dalt, amit megoszt másokkal és tetszik neki benne néhány sor. Meg kell értened, hogy bár sose gondol rád és nem akar veled kommunikálni, de ettől függetlenül óriási energiákat fektet abba, hogy kódolt üzeneteket küldjön neked egy Instagram Stories-on keresztül. Ez egyszerűen így működik.

Boldog dalt rakott ki? Esetleg a dal a szerelemről szól? Rakott ki szívecskés szmájlit is? Hajjaj. Ugye, tudod, hogy az exére gondol vagy egy másik fiúra, akivel vagy párhuzamosan randizik, vagy csak most ismerte meg és a srác mellett a kanyarban sem vagy, mert jobban néz ki, kockás a hasa, eszméletlenül művelt és kitűnő humora van. Teljesen elfelejtett téged. Egy pillanat alatt. Az emléked egy szélben keringő száraz falevél tavaly őszről. Sajnálom.
Szomorú dalt rakott ki? A dalszöveg valaki elvesztéséről szól? Esetleg valaminek a lezárásról? Talán a dühről? Van egy rossz hírem: szakítani akar. Még nem jártok? Akkor is. Ez ennyi volt. Volt néhány szép heted, amit rettegésben tölthettél, hogy nem vagy elég. Becsüld meg.

4. Tedd a jót rosszá!

Próbálj meg akkor is kétségbeesni kettőtöket illetően, ha éppen minden oké. Volt egy remek randitok? Együtt töltöttétek a hétvégét és minden csodás volt? Nem akarta reggel, hogy elváljatok? Ez egy remek alkalom lehet arra, hogy kipróbáld a boldogság érzését… De az nem neked való. Egy pszichopata sosem boldog. Mégis hova gondolsz? Tessék csak otthon leülni és átgondolni az együtt töltött idő minden egyes pillanatát! Ne feledd: egy félmondat is számít. Ha elég kreatív vagy, akár két szóból, de akár egy kétes hangsúlyból is ki tudod azt szűrni, hogy bizony szegény srác végig szakítani akart veled és a pokolra kíván. Bónusz, hogy a csend is számít. Ha nem reagált egy poénodra vagy egy történetre kellően sok mondattal vagy nem kérdezett vissza valamire, száz százalék, hogy megundorodott tőled és rájött arra, hogy mennyire rossz parti vagy.

Persze kicsit könnyítheted a helyzetedet azzal, ha fárasztó, átlátszó célzásokat teszel a jövőre. Nem a jövő hétre vagy következő hónapra, az normális, és normális dolgokat nem teszünk. Tegyél célzásokat a jövő évre! Arra, hogy milyen pár lesztek öt év múlva. Hogy milyen lesz az esküvőtök. Tudjátok, hogy ebben mi a jó? Hogy minimális az esélye annak, hogy úgy reagáljon, amiből nem tudsz valami borzasztót kihozni. És ki tudja? Ha ő is elkezdi tervezni az esküvőtöket két hét után, te is beszarsz és felteszed magadban a kérdést: normális ez az ember?

5. Beszélj az érzéseidről!

Ne a barátaidnak! Neki! Néha nem baj, ha elmondjuk egymásnak a félelmeinket és kétségeinket, de te ne néha csináld, hanem állandóan, non-stop, folyamatosan. Lehetőleg minden beszélgetést kezdj úgy, mintha egy óriási bejelentést tennél, ami egy egész ország jövőjét változtatja meg. Őszödi beszéd feeling, tudod. Abból is mi lett… Meséld el neki, hogy mit éreztél, amikor furán mondott valamit, vagy mikor nem volt online egy órán át és persze jobb tisztázni a kitett tartalmakat is, elmesélve, hogy te pontosan mit láttál bele.

De ne csak mesélj! Kérdezz is! Minél kevesebb idő alatt kérdezd meg, hogy hiányzol-e. Hogy jól érezte-e magát, aikor találkoztatok. Kérdezd meg, hogy jól viselkedtél-e, megfelelően reagáltál-e bizonyos szituációkban. Hogy mit érez irántad. Kérdezd meg, hogy nem kérdezel-e túl sokat.
Be se álljon a szád! Online beszélj a fizikai találkozásokról. Amikor találkoztok, beszélj az online beszélgetésekről. Ha nincs téma, beszélj magatokról. És szerencsére az elején még nem lesz annyi téma. Döcögős lehet a diskurzus. Apropó, erre is megéri rástresszelni: miért nem tudok két hét után már úgy beszélgetni, mintha tíz éve ismernétek egymást?

Vagy…
Engedd el. És élvezd.
Később is majd lesz min stresszelni, ne aggódj.

 

Kanicsár Ádám András
Instagram: @kanicsar

 

 

Drámakirály – Tánc behúzott hassal

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin