Színes

Céline Dion az ikerfiaival szólal fel a homofób zaklatások ellen

Céline Dion az Instagramon posztolt egy képet az idén tíz éves ikerfiaival. Az apropót egy viszonylag friss kezdeményezés, egy kanadai tinédzser által 2010-ben indított figyelemfelhívó nap jelenti. Az úgynevezett Spirit Day ötlete Brittany McMillanben fogalmazódott meg, amikor tíz évvel ezelőtt a média több esetben is beszámolt homofób zaklatásokat átélt, saját nemükhöz vonzódó diákokról, akik öngyilkosságba menekültek a zaklatások elől. A hagyományosan október harmadik csütörtökén tartott figyelemfelhívó nap színe a lila, ezt használta most Céline Dion is az LMBTQ fiatalok támogatásának jeleként.

„A mai napon mi a lila színt használva szolidaritást vállalunk a Spirit Day kezdeményezéssel. Mindannyiótokat arra biztatok, hogy csatlakozzon hozzánk, és álljunk ki az LMBTQ-ellenes zaklatások ellen”

– írta az énekesnő az Instagramon. Dion egyébként rendszeresen támogatja az LMBTQ közösséget, idén nyáron többször is köszöntő üzenetet tett közzé a pride-hónap kapcsán.

A mostani megszólalás azért is különleges, mert nem mindennapos, hogy az énekesnő a gyerekeiről osztana meg fotókat a közösségi médiában – a születésnapok és a karácsony kivételével ritkán posztol róluk. Legidősebb fia 2001-ben született, ikrei pedig 2010-ben: nem egypetéjű ikrek, és Dion szerint ha ez nem lenne elég, a két fiú jobban nem is különbözhetne egymástól.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion) on

 

 

 

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin