Nagyvilág

Büntetőper indul Oroszországban „LMBTQ szélsőségesség” vádjával

 

Az orosz hatóságok elindítják az ország első büntetőeljárását „LMBTQ szélsőségesség” vádjával – írja a Moscow Times.

A hírt Jekatyerina Mizulina, a Kremlhez közel álló Biztonságos Internet Liga vezetője közölte, alig néhány hónappal azután, hogy a legfelsőbb bíróság szélsőségesnek nyilvánította az úgynevezett „nemzetközi LMBTQ mozgalmat”.

Háborúpárti aktivisták a hónap elején közölték, hogy segítettek a bűnüldöző szerveknek razziázni egy melegklubban Orenburg városában „LMBTQ propaganda terjesztése” miatt. Hozzátették, hogy állítólag 20 vendég beperelte a szórakozóhelyet. A hatóságok egyébként rendszeresen razziáznak a melegklubokban országszerte.

Mizulina megerősítette, hogy a büntetőeljárást már kezdeményezték a hatóságok a Pose nevű klubban történt „propagandaterjesztés” ügyében.

„Ez az első ilyen büntetőügy Oroszországban azután, hogy a legfelsőbb bíróság döntése értelmében az LMBT-t szélsőséges mozgalomnak nyilvánították” – írta a Telegramon.

A bírósági döntés óta számos alkalommal szabtak ki szabálysértés miatt büntetést, például szivárványzászló interneten való posztolása, vagy szivárványos fülbevaló viselése miatt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin