Hírek

Bukta a pert a homofób aktivista, aki szerint a szivárványzászló vallási jelkép

Még 2017 nyarán indított pert négy képviselő ellen egy melegellenes aktivistaként ismert amerikai ügyvéd, Chris Sevier. A demokrata politikusok bűne Sevier szerint az, hogy a San Diego Pride előtt az irodájuknak helyet biztosító szövetségi épületre kitűzték a szivárványzászlót.

 

 

A szövetségi épületekre törvény tiltja, hogy vallási jelképek kerüljenek, márpedig az aktivista ügyvéd szerint a homoszexualitás vallás, így a szivárványzászló is vallási jelképnek minősül. 38 oldalas beadványában éppen ennek elismerését követelte a bíróságtól, és hogy ennek értelmében vegyék le a zászlókat.
Nagylelkűségét mutatja, hogy ezen felül mindössze 1 dolláros kártérítéssel is beérte volna.

Randolph D. Moss bíró ezen a héten elutasította a beadványt. Indoklásában precízen összefoglalta az elutasítás törvényi okait, de a végére azért ő is odaírta, hogy a józan ész is kizárja az ügyvéd indokait.

Sevier nem most először hívja fel magára a figyelmet, korábban minden internetezésre alkalmas eszközt pornó-szűrővel látott volna el, amit csak 20 dollár befizetése után lehetett volna kiiktatni. Később több államban is próbálkozott a házassági egyenlőség megbuktatásával – azt követelte, ennyi erővel ő hadd házasodjon össze a laptopjával.

 

 

(Advocate)

 

Previous post

Nyálcsorgató - A szexi matektanár eddigi legpikánsabb képei

Next post

Gasztro és wellness egyedülálló környezetben