Itthon

„Budapest mindenkié!” – Szivárványzászlóval ünnepel a Főpolgármesteri Hivatal

Ferencváros, Erzsébetváros és Terézváros mellett ma délután a Főpolgármesteri Hivatal épületére is kikerült a szivárványzászló – így köszöntve az LMBTQ-közösséget és a ma kezdődő 25. Budapest Pride-ot.

A rendszerváltás óta idén először kerül ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója Budapest Városháza homlokzatára. Azért döntöttünk így, hogy ezzel is világossá tegyük: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával és kiáll saját közösségéért. Hiszen aki ezt vállalja, az nem csak saját közösségéért teszi, hanem minden közösségért. Egy elfogadó város ugyanis minden közösségnek jó. Nemcsak azoknak, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak, hanem azoknak is, akik teljesen más módon élik az életüket. Bízom benne, hogy jövőre már együtt járhatjuk végig Budapesten a Pride útvonalát és együtt ünnepelhetjük majd a szerelem szabadságát!” – olvasható a Karácsony Gergely által kitett Facebook-posztban.

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg:

 

 

A jubileumi 25. Budapest Pride Fesztivál 37 közösségi programmal vár minden érdeklődőt. Az eseményről részletesebben itt olvashattok:

 

Harminchét közösségi programmal vár a 25. Budapest Pride Fesztivál

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin