Pride

Harminchét közösségi programmal vár a 25. Budapest Pride Fesztivál

Noha a koronavírus járvány miatt a Budapest Pride Felvonulás és a Rainbow Party elmarad, augusztus 14 és 23 között harminchét közösségi programmal vár minden érdeklődőt a Budapest Pride Fesztivál!

 

 

Bicajra pattannál, meghallgatnál egy-egy előadást fogyatékkal élő LMBTQ emberekről, lakhatási válságról, feminizmus kapcsán vagy akár a hazai LMBTQ orvosok helyzetéről? Esetleg művészetre kapcsolnál, és animációs filmen néznéd meg, hogyan is korlátoznak minket a nemi szerepek? Néznél dokumentumfilmet a brazil transzneműek mindennapi nehézségeiről? Kiállítás, színházi előadás? Az is lesz. Este egy jó társas? Pihenésképpen egy piknik szóba jöhet? Lesz minden. Is.” – olvasható az ajánlóban és valóban, rendkívül színes az idei választék.

A teljes programkínálat ITT érhető el. Fontos! Sok eseménynél előregisztráció szükséges.

Több, mint 20 civil szervezet és csoport szervezett programokat a Fesztiválra, amiket a pride szervezői is kiegészítettek saját szervezésű eseményekkel. Hétfőtől péntekig minden nap 18 órától várnak mindenkit az újbudai B32 galériában a Pride Academy eseményein, ahol olyan témákról lesznek izgalmas beszélgetések és előadások, amik idén a Budapest Pride-nak kiemelten fontosak:

  • Augusztus 17 hétfő: rasszizmus és homofóbia: panelbeszélgetés 5 roma és/vagy színes bőrű LMBTQ emberrel a közös és a különböző tapasztalataikról. Regisztráció itt.
  • Augusztus 18 kedd: kisebbségek és lakhatási válság: gondolatébresztő előadás majd panelbeszélgetés roma, transznemű és mozgáskorlátozott résztvevőkkel. Regisztráció itt
  • Augusztus 19 szerda: miért legyünk feministák? Előadás arról, hogy miért nem létezik LMBTQ mozgalom feminista szemlélet nélkül és vica versa. Regisztráció itt.
  • Augusztus 20 csütörtök: mennyit ér a szavazatom? Beszélgetés politológus és szociológus szemszögből a választási rendszerünkről, a demokráciánk „állapotáról”, részvételiségről és képviseletről. Regisztráció itt.
  • Augusztus 21 péntek: létezik-e egymás nélkül zöldpolitika és LMBTQ mozgalom? Közös pontok és érdekek. Regisztráció itt.

Emellett, aki szeretne, Budapest Pride profilkép-keretet állíthat be Facebookján, amely szép szimbolikus módja a 25. Budapest Pride Fesztivál megünneplésének.

Kerek profilkép design ITT, vízszintes profilkép design ITT állítható be.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin