LifestyleUtazás

Budapest Loves You – Bemutatták a főváros meleg imázsvideóját

Tegnap mutatták be a sajtó képviselőinek azt az imázsvideót, amivel a külföldi LMBTQ turistákat szeretnék megszólítani és Budapestre csábítani. A kétperces kisfilmbe a városképet meghatározó látnivalók mellé az AlterEgo és egy Trabant is bekerült.

 

 

A videóban szereplő, modellként dolgozó fiúk közül ketten is ismerősek lehetnek a Humen Magazin olvasóinak. A kínai Elzat Paizula a tavaly júniusi, a magyar György Tamás pedig a 2016 júniusi oldalainkon is szerepeltek már. A venezuelai Roger Meijas a modellkedés mellett hivatásos táncos, és a focivébé hivatalos himnuszában is feltűnt Will Smith oldalán.

A friss imázsvideó csak az első lépés. A Pink Budapest projekt keretében idén nyáron megrendezik az első LMBTQ sajtótúrát, amelyre öt európai országból, valamint az USA-ból érkeznek szakújságírók a legnagyobb LMBTQ magazinoktól, hogy az itt töltött négy nap alatt ők is átélhessék a Budapest nyújtotta élményeket.

 

 

Mi is az a Pink Budapest projekt? Európa és a világ számos nagyvárosában felismerték a turisztikai szakemberek, hogy más célcsoportokhoz hasonlóan az LMBTQ embereket is külön marketingkommunikációs stratégiával lehet elérni. Ennek érdekében tucatnyi neves hazai turisztikai vállalkozás összefogásával elindult a Humen Travel Turisztikai Egyesület, Magyarország első LMBTQ turisztikai desztináció-marketinggel foglalkozó szervezete. Az egyesület megalakulását még tavasszal, az Utazás 2018 kiállítás Gay Travel Day szakmai rendezvényén jelentették be.

A Humen Travel Turisztikai Egyesület tagjai: AlterEgo Club, Budapest Tuk Tuk, Casati Budapest Hotel, Costes éttermek, Hilda étterem, Humen Media Group, Lupa-tó, Mellow Mood Hotels, Memento Park, Rainbow Link, RiverRide, Szamos, Zsidai Group

 

„Az egyesület olyan egyedi városimázs-kampányokat fog tervezni és lebonyolítani, amellyel Budapest vonzóvá válik az LMBTQ utazók számára. Ők egy ugyanolyan jól szegmentálható célcsoport a turizmusban, mint bármelyik másik. Meg kell ismerni az egyedi igényeiket és ennek megfelelően kialakítani egy olyan kommunikációt és szolgáltatáscsomagot, ami az általuk kedvelt és keresett szolgáltatásokat nyújtja az általuk elvárt minőségben”

– fogalmazott Erdei Zsolt, az egyesület elnöke és a Humen Media Hungary alapítója. Az elkövetkezendő egy évben az a cél, hogy Budapest is felkerüljön az LMBTQ turisztikai térképre, minél több LMBTQ turista távozzon elégedetten a magyar fővárosból, és tervezze mielőbbi visszalátogatását.

 

 

A Humen Media Hungary már több éve azon dolgozik, hogy Budapestet minél szélesebb körben népszerűsítse az LMBTQ turisták körében: ennek része a két éve elindított, évente két alkalommal, angol nyelven megjelenő Pink Budapest Guide, továbbá az ehhez kapcsolódó portál, amely hamarosan már négy nyelven (angol, spanyol, francia, német) is elérhető lesz.

Az idei évben a Humen Media Hungary elsőként képviselte Budapestet Európa egyik legnagyobb utazási kiállításán, a Fitur Madrid LGBT pavilonjában, ahol önálló standon nyújtottak információt a turisztikai szakmának és a nagyközönségnek egyaránt.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin