Utazás

Benidorm: a város, ami 365 napon át nyitva áll

Benidorm különleges mikroklímája miatt az évi átlaghőmérséklet nagyjából 19 fok, melynek hála Valencia régiójának városa az év minden napján tökéletes célpont. Nem is csoda, hogy évente több millió látogatót fogad. De miért legyél te is egy közülük?

Sok okunk van rá, de kezdjük a tengerparttal! Benidorm három gyönyörű öböllel is büszkélkedhet: a városközponthoz közel eső Mal Pas, a sziklás környezetű La Almadraba és a kristálytiszta vízű Tio Ximo tökéletes helyszínei lehetnek a fürdőzésnek és a napozásnak, de megannyi vízisporttal is elüthetjük az időt. Apropó sport: a városban golfozhatunk, biciklizhetünk, gyönyörű tájakon kocoghatunk, vagy egyszerűen megmászhatjuk a Serra Geladát.

 

 

De elég a természetből! Nézzük, mit kínál a város! Vagyis helyesbítve: mit kínál a város éjszakai élete?

Leginkább rengeteg stílusú zenét, rendkívüli mennyiségű lemezlovast és megannyi klubot, amelyek közül a Calle San Miguel, a Santa Faz, az Alicante és a Quatre Vantons a legismertebbek. Az éjszakai élet központja a Levante nevű partszakasz, ahol megannyi bárba és klubba térhetünk be. Vagy néha egyszerűen kifeküdhetünk a csillagok alá és hallgathatjuk a hullámok morajlását, persze kis háttérzenével.

Miután Benidormban immár 30 éve vannak jelen a melegbarát klubok és kávézók, így bátran kimondhatjuk, hogy igazán LMBTQ-barát városról beszélünk. A szórakozóhelyek többsége az óvárosban található. A város szeptemberben tartja a pride-ot, az utolsók között Európában. Az egyhetes programsorozat fénypontja természetesen maga a felvonulás, ahol több, mint 300 ember táncol a tömegnek a szabadság jegyében 20 kamionon. A szeptemberi időpon pedig a már említett mikroklíma miatt nem kell tartanod.

hirdetés
Previous post

Sztárvendégek koncertjeivel zárul szombaton a Budapest Pride

Next post

Rendőri túlkapásba fulladt a majdnem betiltott Isztambul Pride