Hírek

Barack Obama a melegek jogairól is beszélne a homofób Kenyában

Nem fér hozzá kétség, hogy bolygónk lakott földrészei közül ma a meleg közösséghez tartozni Afrikában a legveszélyesebb. Csupán egy országban, a Dél-Afrikai Köztársaságban törvényes az azonos neműek házassága, a további hatvan állam nagy részében börtönbüntetéssel, néhol pedig akár halálbüntetéssel is sújthatják a saját nemükhöz vonzódó embereket. Erről szóló összefoglalónkat ide kattintva olvashatjátok el.

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a hónap végén ősei hazájába, Kenyába látogat. Egy olyan országba, ahol a melegek folyamatos elnyomásnak, terrornak vannak kitéve, bármikor könnyen börtönbe kerülhetnek. Mintha a helyi katolikus csoportok megéreztek volna valamit, már üzentek is az elnöknek, hogy nem kíváncsiak véleményére az LMBT-jogokkal kapcsolatban.

Afrika

Nem akarunk Obama és Obama, Michelle és Michelle párokat. Obamát és Michelle-t, gyerekeket akarunk!” – jelentették ki a héten Nairobiban, az ország fővárosában rendezett melegellenes tüntetésen. Sokan „Protect the Family”, azaz Védd a családot feliratú pólót viseltek.

Pillanatkép a tüntetésről
Pillanatkép a tüntetésről

Fontos, hogy a kenyaiak tisztában legyenek vele az Egyesült Államok nem Isten és nem kell őket vakon követnünk” – nyilatkozta a sajtónak az eseményt szervező Mark Kariuski atya.

A kenyai rendezvénnyel kapcsolatban újságírók érdeklődtek a Fehér Ház sajtószóvivőjénél, Josh Earnestnél, aki kijelentette, hogy amikor az elnök külföldre utazik, nem gondolkodik felemelni szavát, ha aggasztja az adott országban uralkodó emberi jogi helyzet. Ugyanígy tesz Kínában, Vietnamban, de Kenyában is. „Az egyetemes emberi jogok tisztelete mindenhol alapvető fontosságú kell legyen.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin