Nagyvilág

Egy kenyai bíróság betiltotta a homofób tüntetéseket

Kenya második legnépesebb városában, az Indiai-óceán partján fekvő Mombasában egy bíróság megtiltotta, hogy LMBTQ-ellenes csoportok, politikusok és egyházi személyek LMBTQ-ellenes tüntetéseket tartsanak, vagy bármilyen homofób uszításban részt vegyenek.

Az április 29-én hozott ítéletet azután hozták, hogy Mombasában elszaporodtak a homofób tüntetések és demonstrációk – köszönhetően egy korábbi bírósági döntésnek, amely engedélyezte, hogy a Nemzeti Meleg és Leszbikus Jogok Bizottsága civil szervezetként bejegyeztesse magát. A megújult LMBTQ-ellenes hangulat miatt két kérelmező az LMBTQ-ellenes tüntetések betiltását követelte.

Az ítéletben Olga Sewe mombasai legfelsőbb bírósági bíró az aktivistákat, egy lobbicsoportot és egy rendőrtisztet, aki engedélyezte a vallási vezetőknek a tüntetések megtartását, „LMBTQ-ellenes mozgalomnak” minősítette. Az egyéneket eltiltották attól, hogy az LMBTQ-közösség tagjait fenyegessék vagy bántsák.

A kitiltás azonban csak ideiglenes, július 24-ig szól, mivel a végleges döntés egy petíció útján fog megszületni. Számos LMBTQ-csoport azonban máris jelentkezett, hogy támogatásáról biztosítsa az új intézkedést.

A PEMA Kenya, egy mombasai székhelyű nemi és szexuális kisebbségi szervezet a következőket nyilatkozta a Washington Blade-nek: „Üdvözöljük a döntést, és úgy gondoljuk, hogy hatással lesz tagjainkra, akik egy ideje úgy érezték, hogy megfosztották őket a szabad önkifejezés szabadságától„.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin