Hírek

Azonos nemű párok is összeházasodhatnak egy gyerekeknek szánt keresztény applikációban

Egy New York-i evangélikus templom kifejlesztett egy alkalmazást gyermekek részére, ahol akár megalkothatják saját LMBTQ karaktereiket, majd szemtanúi lehetnek esküvőjüknek.

Az evangélikus egyház Metropolitan New York Synod (MNYS) temploma olyan applikációt készített, amely összesen hat különféle játékkal segít elérni, hogy a gyerekek nyitottabbak legyenek a kereszténység iránt. A leírásban a következő olvasható: A MNYS gyermekek számára készített alkalmazása igazán csodálatos élménnyel gazdagít minket, és célja, hogy a gyerekeket megtanítsa arra, mennyi gyönyörűség rejlik abban, ha elfogadják és a szívükbe zárják Istent. Ezek a játékok szórakoztatóak és kreatívak. A gyerekek ezzel átélhetik, mennyire nyitott Amerikában az evangélikus egyház.

 

 

A játékok során a gyerekek templomi ablakokat tervezhetnek és festhetnek, egy memória játékkal különböző kultúrákról tanulhatnak, valamint megalkothatják saját karaktereiket bármely etnikumból vagy nemből, majd a templomban házasságot is köthetnek – írja a Pink News.

Az MNYS püspöke, Paul Egensteiner örömmel számolt be az applikációról, és reményei szerint ezzel a gyerekek könnyedén tanulhatnak majd a vallásról és a kultúráról.

Az evangélikus egyház Amerikában engedélyezi az azonos nemű házasságokat, és megadta az engedélyt az LMBTQ lelkészeknek is, hogy felszenteljék őket, bár elismerik, hogy a gyülekezetben nem mindenki osztozik ezen a véleményen.

„Egyházunk csupán az elmúlt évtizedekben kezdte el megérteni, hogy az azonos nemű párok számára is meg kell teremtenie a lehetőséget arra, hogy életüket legálisan és nyilvánosan is összeköthessék. […] Egyházunk arra bátorítja az embereket, hogy éljenek hitük szerint a megkeresztelt közösségben, tiszteletben tartva mások hitét. Mi a kölcsönös tiszteletre és az útmutatásra szólítjuk fel híveinket.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin