Itthon

Plakátkampánnyal ágyaz meg a kormány a gyűlöletkeltő népszavazásnak

Olvasónktól érkezett hétvégén a fénykép és a beszámoló – és mi magunk is tapasztaltuk -, hogy szerte az országban elárasztották a hirdetőfelületeket a kormány legújabb plakátjai, amelyek az április harmadikai népszavazás négy kérdésére adandó válaszhoz adnak iránymutatást.

 

Olvasói fotó

 

A fénykép a Hősök terénél készült, de olvasónk elmondása szerint a Ferdinánd híd feljárójában például egymás mellett három is van.

A virtuális térben is beindult a kormány kampánya, a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon bejelentették, hogy „tájékoztató akciót” indítanak. „Úgy gondoljuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem az aktivista csoportoké. Számos európai kormány úgy hozott döntéseket ezen a téren, hogy nem kérte ki az állampolgárok véleményét. A magyar kormány biztosítja ezt a lehetőséget. A népszavazáson való részvétellel kiállhatunk a gyermekvédelmi törvény, így gyermekeink védelme mellett. Ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a referendumon” – olvasható a bejegyzésben.

A kormány által gyermekvédelminek nevezett, valójában semmi más, mint gyűlöletkeltő népszavazás ellen több szakmai szervezet is felszólalt, így a Gyermekjogi Civil Koalíció, valamint a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság is a Magyar Szexuális Medicina Társaság támogatásával.

A gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő referendumon civil szervezetek érvénytelen szavazásra buzdítanak minden szavazópolgárt, hogy Magyarországon mindannyian biztonságban és egyenlőségben élhessünk.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin