Hírek

Az Instagram és a Facebook megtiltja az átnevelő terápiák reklámozását

 

Az Instagram és a Facebook minden olyan anyag közzétételét megtiltja a jövőben a közösségi médiás felületein, amelyek az átnevelő terápiákat reklámozzák. A CNN tudósítása szerint a pénteki döntés azután született, hogy aktivisták régóta kifogásolták az ilyen jellegű hirdetéseket.

Ezért most a jelenlegi felhasználási feltételeket kibővítve a gyűlöletbeszéd kategóriájába sorolják az átnevelő terápiák támogatását és reklámozását. A vezető orvostudományi szervezetek áltudományosnak és kifejezetten károsnak tartják az ilyen eljárásokat. Ennek ellenére a világ több országában is zavartalanul kínálhatják az esetenként nem önkéntes résztvevőknek a szexuális orientáció, vagy a nemi identitás megváltoztatását. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elé került jelentés épp a napokban nevezte kínzásnak a kényszer átnevelő terápiákat.

„Nem engedjük, hogy szexuális orientáción vagy nemi identitáson alapuló támadás érjen embereket, ezért kiegészítjük a felhasználási feltételeinket, hogy betiltsuk az átnevelő terápiák reklámozását”

– nyilatkozta Tara Hopkins, az Instagram közügyekért felelős igazgatója. A platformok nem csupán a közvetlen reklámozást tiltják meg, de az átnevelő terápiák hatékonyságát bizonygató támogató tartalmakat is – az átnevelő terápiák úgy kerülnek tiltólistára, hogy egyedül jogalkotási kontextusban fordulhatnak elő a felületeken.

 

 

Az Európai Parlament betiltaná a melegek átnevelő terápiáját

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin