Hírek

Az Európai Parlament elítélte Lengyelország „LMBT mentes zónáit”

Egy konzervatív lengyel hetilap, a jobboldali Gazetta Polska pár hónappal ezelőtt kezdett LMBT mentes zóna feliratú matricákat osztogatni olvasói számára, ám most az Európai Parlament elítélte a „kezdeményezést”.

Úgy gondolták, az LMBTQ mozgalmak fenyegetik Lengyelország identitását, magát a nemzetet, éppen ezért döntöttek amellett, hogy LMBT mentes zónává kiáltják ki magukat. Most azonban az Európai Parlament megszavazott egy határozatot, amellyel megszüntethetik a „zónákat”. Véleményük szerint ugyanis egy európai országban sem lehet helye ilyen szintű LMBTQ ellenességnek – számol be róla az Attitude.

 

Az a bizonyos matrica.

 

A határozat mellett összesen 463 parlamenti képviselő szavazott, míg ellene 107-en, és további 105 képviselő tartózkodott a véleménynyilvánítástól. Ezzel a határozattal végre megvitathatnák a diszkriminációt és az erőszakot, amely az LMBTQ közösség ellen irányul, és bár ebben az esetben Lengyelországra fókuszálnának, minden tagországra érvényes lenne.

Ennek oka, hogy Lengyelországban közel nyolcvan olyan térség van, amely LMBT mentes zónának vallja magát, valamint diszkriminálják az egyedülálló szülőket és a szivárvány családokat. Emellett az országban egyre több a nyilvános gyűlöletbeszéd a választott képviselőktől és a médiától, de a pride felvonulást is érik támadások és tilalmak is.

Az Európai parlament ezennel felszólította Lengyelországot, hogy vessen véget az LMBTQ közösséggel szembeni hátrányos megkülönböztetésnek, és vonja vissza az LMBTQ jogokat támadó határozatokat. Ezekkel ugyanis a diszkriminációnak, a gyűlölet-bűncselekményeknek és a homofób indíttatású támadásoknak is véget vethetnének.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin