Nagyvilág

Az Eufória sztárját rendszeresen bántották homofób iskolatársai

Az Eufória sztárja, Jacob Elordi először beszélt arról a homofób indíttatású zaklatásról, amelyet 12 éves korától kellett eltűrnie.

Az ausztrál színész, Elordi, aki Nate Jacobs szerepét játssza az HBO sikersorozatában, a GQ-nak adott interjúban elmondta, hogy amikor elkezdett színdarabokban játszani, az iskolai rögbicsapatban is benne volt.

Így nyilatkozott: „Attól a pillanattól, hogy színdarabban játszottam, melegnek neveztek az iskolában. De ott volt bennem ez a rengeteg önbizalom.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jacob Elordi (@jacobelordi) által megosztott bejegyzés

 

Mert mindkettőre képes voltam: Elég jó voltam a sportban, és azt hiszem, elég jó voltam a színházban. (…) Idősebbnek éreztem magam tőle. Bölcsebbnek éreztem magam tőle. Soha nem aggódtam amiatt, hogy a társaim azt gondolnák, hogy kevesebb vagyok, mint egy férfi.

Ráadásul lányiskolákban is játszottam darabokat. A hétvégéimet a szomszédos iskola legszebb csajaival töltöttem, és a valaha írt legromantikusabb gondolatokat olvastam.

Bár a gúnyolódás folytatódott, Jacob Elordi erőt merített belőle, és elhatározta, hogy aláássa társai elvárásait.

A Szentivánéji álom egyik előadásában Oberont, a tündérek királyát játszotta. „Emlékszem, hogy belemeredtem a sminkbe. Azt gondoltam, ha én leszek a Tündérek Királya, akkor én leszek a legdögösebb Tündérkirály, akit valaha láttak. Elkezdtem befogadni az ilyen karaktereket. Elkezdtem befogadni a nőiességet. Elkezdtem a kezeimmel beszélni. Elkezdtem játszani a színésznőt.

Hozzátette: „Úgy voltam vele, hogy ha szerinted ez meleg, akkor az leszek, aki akkor voltam, amikor a barátod voltam, vagyis ez a hetero srác, de a művészetet fogom játszani. Meg fogom csinálni, és meg fogom mutatni neked, hogy ez baromság. Soha nem tudtam megérteni – hogyan tudsz bármit is megbélyegezni? Hogy lehet a sportot férfiasnak címkézni? Hogyan befolyásolja a szexualitásod a sportolói vagy előadói teljesítményedet?

Elordi ragaszkodik ahhoz, hogy ezt a szemlélet nem utólagosan sajátította el: „Akkoriban is tudtam ezt. És még most is ezt vallom. Remélem, hogy az Eufóriában is ez az előadásmódom.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin