Lifestyle

Az esküvőjükre szánt pénzt a tűzvész áldozatainak adja az ausztrál meleg pár

 

A The Amazing Race (Versenyfutás a világ körül) című utazós reality ausztrál változatát egy meleg pár nyerte még decemberben. A friss házas Tim Sattler (29) és Rod Jones (28) ráadásul az egyik első olyan azonos nemű ausztrál házaspár, akik az egyenlő házasság bevezetése óta képernyőre kerültek.

 

 

Két és fél évnyi kapcsolat után házasodtak össze tavaly márciusban, és a műsor nyereményét, a 250 ezer dollárt egy igazi esküvőre szánták.

 

 

Csakhogy azóta Ausztrália a történetének legnagyobb tűzvészével küzd: közel ötmillió hektáron (fél Magyarországnál nagyobb területen) égnek a lángok, legalább 19 ember meghalt, 140 lakóingatlan megsemmisült, és csak Új-Dél-Wales államban 480 millió madár, hüllő és emlős pusztulhatott el – és a helyzet még csak súlyosbodni fog.

Sattler és Jones úgy döntöttek, hogy a negyedmillió dollárból segíteni fognak. Kezdésként két olyan tűzoltó családjának adományoztak másfél millió forintnyi összeget, akik életüket vesztették a lángok elleni küzdelemben.

Ahogy a Daily Telegraph-nak elmondták, a két tűzoltónak, Geoff Keatonnak és Andrew O’Dwyernek is olyan korú kisgyerekei vannak, mint az ő unokahugaik és unokaöccseik, ezért is döntöttek úgy, hogy megpróbálnak tenni valamit. Emellett 50 ezres követőiktől is kérik, hogy a lehetőségeikhez mérten segítsenek.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin