Hírek

Apja szerint lányát azért erőszakolta meg nevelőapja, mert ez büntetés volt azért, hogy leszbikus

Chilében nevelőapja megvert és megerőszakolt egy 14 éves lányt, akinek apja szerint ez csupán büntetés volt, azért, mert leszbikus.

Az eset még 2017-ben történt a kislánnyal otthonában. Az esetről egészen decemberig hallgatott, mikor is elmondta az esetet 16 éves partnerének.

A vallomás után a pár egy chilei LMBTQ csoporthoz fordult, a Homoszexuális Integráció és Felszabadulás Mozgalmához (Movilh) – írja a Pink News.

 

Képünk illusztráció!

Január elején a lány és 16 éves párja az áldozat édesanyjától is segítséget kértek, hogy tegyen lépést az ügy érdekében. A nő azonban nem jelentette az esetet a rendőrségen, sőt, lányát annak mélyen vallásos édesapjához küldte, aki napokra elzárta őt a külvilágtól. A férfi többször is megverte lányát egy pórázzal, hogy „kiűzze belőle a gonoszt” és meg volt győződve róla, hogy lánya megerőszakolása egy büntetés volt, amiért az leszbikus.

A Movilh ügyvédje, Monica Arias elmondása szerint a lányt elhozták apja házából, és egyelőre a rendőrség gondjaira bízták, amíg az ügyészség elrendeli a szükséges óvintézkedéseket.

A Movilh is kijelentette, hogy addig nem nyugszanak, amíg a lány véglegesen el nem hagyja édesapja házát, és amíg a férfi és a nevelőapa bíróság elé nem állnak. Mindeközben megpróbálják elérni, hogy a lány partnerével és annak édesanyjával élhessen, mivel ők az egyetlen emberek, akik védelmet és szeretetet nyújtanak neki.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin