Sport

Életrajzi könyvében coming outolt a chilei olimpikon tornász

Fotó: UNO Agency

Sok sportágban még ma is tabunak számít a szexuális orientáció vállalása. Most a chilei olimpikon tornász Tomás González döntött úgy, hogy életrajzi könyvében felfedi eddig titkolt orientációját – írja az ADN.

González három olimpián is versenyzett, a Pánamerikai Játékokon és a Délamerikai Játékokon pedig érmes helyezést is szerzett.

Arra a kérdésre, hogy miért most, 36 évesen bújt elő, úgy válaszolt, hogy nem akarta a sportágat platformként használni a coming outhoz.

„A sporttal próbálok hozzájárulni a társadalomhoz… de a politikában való aktív részvétel nem érdekel. Nyilvánvalóan mindig támogatni fogom az embereket. Amíg mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik, addig támogatni fogom. De ezzel a céllal a nyilvánosság elé állni sosem állt szándékomban” – nyilatkozta.

„A macsóság és a homofóbia a társadalom létező problémái, és az edzőteremben is jelen vannak” – teszi hozzá. González 24 évesen értette meg, hogy meleg, és saját bevallása szerint sokat sírt miatta, nehezen tudta elfogadni önmagát. 2007-ben, amikor rontott egy versenyen, az egyik edző „b*zinak” nevezte, ami érzelmileg is rosszul érintette. „Hajlandó voltam feláldozni a mentális egészségemet, hogy kijuthassak az olimpiára” mondta a tornász.

González hat éve él párkapcsolatban, és egyszer szeretne majd megházasodni és gyereket vállalni. „Mindannyian dolgozunk, adót fizetünk, szerepünk van a társadalomban. Szeretném, ha ugyanolyan jogaim lennének, mint bármely más állampolgárnak. A szexuális orientációtól függetlenül mindannyiunkat ugyanolyan jogok illetnek meg” – nyilatkozta.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin