Nagyvilág

A transz zászló színeivel készül gyalogátkelő Bécsben

A világ számos városában létesült már hasonló gyalogátkelő / fotó: Twitter, Charlottetown, Kanada

 

Ausztria leghosszabb szivárványzebrája után újabb gyalogátkelővel színesedik a bécsi aszfalt. A helyi kilencedik kerület, Alsergrund önkormányzata még december végén elfogadta a transz zászló színeiből álló zebra létesítéséről szóló javaslatot. Az előterjesztést az önkormányzat minden frakciója támogatta.

„Alsergrundban sokszínűségben és szolidaritásban élünk. Ezért különösen örülök annak, hogy a tisztelet, az elfogadás, és mindenekelőtt a láthatóság jelképeként eltervezett, transz színekből álló zebra ügyét felkarolta az önkormányzat

 

– nyilatkozta a kerületet vezető Saya Ahmad. Az indítványt az Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) képviselője, Dominique Mras nyújtotta be. A transznemű politikus szerint az átkelővel a pártvonalakon felül álló összetartozást sikerült felmutatni, és megerősíteni, hogy toleráns és kozmopolita kerületet képviselnek. Az átkelő ügyét követő napokban Mras a közösségi médiában a tranzíciójáról is posztolt:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dominique mras (@happysozi)

 

Hogy pontosan hol létesül a színes gyalogátkelő, arról nem szól az osztrák Kurier beszámolója, de Bécsben járva érdemes lesz felkeresni.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin