Hírek

A transz nők férfiként kezelendők egy maláj vallási vezető szerint

Egy malajziai prédikátor arra bíztatja országa muszlim közösségét, hogy mostantól csakis férfiként kezeljék a transznemű nőket.  

Asri Zainul Abidin szerint csakis két elismert társadalmi nem létezik, mégpedig a nő és a férfi, semmi más – írja a Gay Star News.

Nincsen harmadik nem. […] Attól még, hogy női ruhákat hordanak és nőként viselkednek, az nem fog változtatni a tényen, hogy ők férfiak. […]  A vallás tiltja ezt az újonnan létrehozott nemet, a mak nyah-t” – utalt a prédikátor anyanyelvén a transznemű nőkre.

Asri Zainul Abidin

Malajziában nem csak Asri Zainul Abidin jelent veszélyt az LMBTQ közösségre – a tavaly májusban hatalomra lépett új kormány nem veszi figyelembe az LMBTQ jogokat sem. A miniszterelnök kijelentette: nem fogadhatják el az LMBTQ jogokat, és nyugati értékeknek nevezte őket, amely az ő értékrendjében egyértelműen negatív jelentést hordoz.

Sokan a rendőrségnek sem merik jelenteni a gyűlöletbűncselekményből fakadó bántalmazásokat és hatványozottan igaz ez a transznemű közösségre. Attól tartanak, ha jelentik az esetet, inkább őket okolják majd, nem támadóikat.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin