Lifestyle

A szépség a körmöknél kezdődik?

Talán még sokunkban elevenen él az első élmény, amikor elkezdtünk jobban foglalkozni magunkkal, úgymond„elkezdtünk adni magunkra”. A melegek körében a szépségápolás egyáltalán nem idegen dolog, de ma már azon se nagyon lepődik meg senki, ha heteró férfitársaink is többet foglalkoznak a külsejükkel, mint korábban.

Életemben először talán a bátyám – ma már azt kell mondjam, hogy gusztustalan – sárga színű, hazai márkás hajzseléjét kezdtem el használni, amikor hajformázásra került a sor. Az első kozmetikai kezelésen tinédzserkoromban estem át, pubertáskori bőrproblémáim miatt havi rendszerességgel. A kezelések sajnos nem a legkellemesebb élményeket hagyták bennem a szépségápolást illetően, de az „örök igazsággal”, miszerint a szépségért meg kell szenvedni, próbáltam magamban tartani a lelket. Ahogy múltak az évek, természetesen én is egyre több szépségápolási terméket és szolgáltatást kezdtem el kipróbálni, és azt mondhatom – ahogy ezzel sokan vagyunk még –, hogy a mindennapjaim részévé váltak.

A szépségápolás sokszor leginkább az arcunkra korlátozódik, továbbá valamelyik testtájékunk szőrtelenítésére – a kezek és lábak ápolásáról a férfiak esetében elég keveset hallani, pedig ez is legalább annyira fontos eleme a külső ápoltságnak, mint bármi más.

 

 

Gondoljunk csak bele, hogy az ápolatlan körmök látványa milyen visszataszító tud lenni egy találkozó vagy randi alkalmával; ha pedig ennél intimebb szituációt vizualizálunk, akkor bizony már a lábujjainkat is megvillantjuk – hacsak valaki nem zokniban szereti. A körmök ápolása ráadásul nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is nagyon fontos.

Ez nem lábfétis kérdése

Haladjunk alulról felfelé, és kezdjük a lábaknál, amelyek ápoltsága sok szempontból lényeges. Az egyik indokot fentebb már említettem, a másik pedig pusztán kényelmi ok. Mivel manapság a trendi cipők nagy részének kialakításánál abszolút nem kényelmi, hanem leginkább esztétikai szempontokat vesznek figyelembe a gyártók, ezért sokszor elég nagy megterhelésnek vannak kitéve a lábaink. Mióta nekem is elkezdett néhány cipőben fájni a lábam, egyre inkább felfoghatatlan számomra, hogy a nők hogyan tudnak körömcipőben járni, aminek az orra összepréseli a lábujjaikat. A rendszeres lábápolás mellett fontos érv az elváltozások kezelése vagy megelőzése is: ott van az irtó kellemetlen és fájdalmas körömbenövés, amely eléggé megkeserítheti a mindennapjainkat, és a már nevében is elég érdekes, de annál fájdalmasabb tyúkszem.

Mivel édesanyám barátnője pedikűrösként tevékenykedett, ezért abban a kiváltságos helyzetben voltam, hogy minden hónapban alapos kezelésben részesültek a lábaim, és ebből kifolyólag ez a mai napig része a havi szépségápolási rutinomnak.

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor a hetek alatt felgyülemlett bőrkeményedéstől megszabadítanak, és a rinocéroszpáncélból hirtelen selymes és puha bőrt varázsolnak. Tudom, hogy ez most talán túlzásnak hangzik, de egy tapintással tényleg érezhető a felbecsülhetetlen különbség. Ha pedig még körömbenövésre is hajlamosak vagytok, akkor sok esetleges későbbi fájdalomtól tud megszabadítani az a másfél órás pedikűr kezelés. A végén pedig a lábmasszázs már tényleg csak a cseresznye a hab tetején.

Azok a varázslatos kezek

Ahogy haladunk alulról felfelé, essen szó az egyik legtöbbet és legsokoldalúbban használt testrészünkről: a kezekről és azok ápolásáról. Itt is egy saját sztorival kezdeném, mégpedig hogy balkezes vagyok, ami nagyban megnehezíti sok olyan eszköz használatát, amit alapvetően jobbkezeseknek találtak ki. A balkezesség egyik velejárója volt, hogy sosem tudtam normálisan levágni a körmeimet, csak az egyik kezemen, ugyanis ahogy átváltottam az ollóval egyik kézről a másikba, jöttek a problémák, és csak a szó szerinti bénázás maradt. Ott volt persze megoldásnak a körömcsipesz, amivel tényleg könnyen és gyorsan elintézhető a körömvágás, de azért az sem az igazi, és az igényeim is nagyobbak ennél – például a körömágy visszatolása vagy az elszarusodott bőr levágása még így is problémát jelent.

Ahogy a pedikűrt, ezt is egyszerűbb szakemberre bízni, aki mindezt profi módon végzi el, és az eredmény a jobbkezeseknek is kellemes és látványos lesz – láttam és hallottam én már pár rosszul sikerült otthoni körömvágásról. És hát valljuk be, jól esik, amikor foglalkoznak velünk és kényeztetnek kicsit minket, ami a kezeink ápolására is értendő.

Ha pedig többre és szebbre vágynánk, akkor a férfiaknak ajánlott japán manikűrt melegen ajánlom: ez a technika nem csupán az egészséges körömnövekedést segíti elő, hanem visszaadja a körmök természet adta szépségét és fényét is. A kezeléstől erősödik a köröm, élénkül a színe, a fénye pedig rendkívül tartós. Erről a manikűrtípusról, amit most már havi rendszerességgel kérek a manikűrösömtől, egy későbbi cikkben még részletesen is írok nektek.

Ha pedig úgy gondoljátok, hogy a ti lábaitok és kezeitek is megérdemlik a rendszeres ápolást, akkor ajánlom figyelmetekbe Magyarország legújabb és egyetlen férfi kozmetikai hálózatát, a The Grooming Monkey-t, amelymár több üzlettel is vár minket Budapesten és vidéken egyaránt.

 

The Grooming Monkey
Kozmetika csak férfiaknak!

Instagram: @thegroomingmonkey

Honlap: www.groomingmonkey.com

1074 Budapest, Dob utca 11.
1052 Budapest, Haris köz 2.

 

Erdei Zsolt

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin