Egészség

Önmagunk szebb, frissebb és vidámabb változata a tükörben

Ezt kínálhatja a hialuronsavas kezelés

 

Bármennyire is örökifjúnak érzed magad lelkileg, mindenkinél eljön az a pillanat, amikor a tükörbe pillantva bosszúsan veszi észre, hogy arcbőre már nem olyan friss és fiatalos, mint korábban. Ráadásul a koronavírus miatti rengeteg videókonferencia közben még távoli kollégáink is láthatják, mennyivel nyúzottabbnak, fáradtabbnak tűnünk.

Az idő múlásával nemcsak a ráncok jelenhetnek meg az arcunkon, de a negatív érzelmek, a szomorúság is nyomot hagyhat rajtunk. Amennyiben úgy érzed, elérkezett az idő, hogy változtass, mutatunk egy megbízható megoldást. Ha egy gyors, fájdalommentes és könnyen elérhető kezelésre vágysz, amivel nem átszabni akarod magad, csupán felfrissíteni a természetes vonásaidat, akkor a hialuronsavas kezelés lehet a legjobb választás számodra.

„A hialuronsavas kezeléssel nemcsak bőrünk frissül fel, hanem a lelkünk is, hála a sok pozitív visszajelzésnek, amivel biztosan számolni lehet a beavatkozás után. A szépészeti arckezeléssel új erőre kaphatunk, visszatér az a lelkesedésünk és fitt mentalitásunk, ami a szürke ősz eljövetelével kissé megkopott. Karácsonyhoz közeledvén a hialuronsavas kezeléssel nemcsak saját magunkat, hanem szeretteinket is meglephetjük” – javasolja Dr. Bognár Péter bőr- és nemigyógyász, esztétikai bőrgyógyász.

Dr. Bognár Péter

 

Nem plasztikai műtét

Nem mintha bármilyen problémánk lenne a plasztikai műtétekkel, hiszen egyre többen és egyre eltérőbb okokkal fordulnak plasztikai sebészhez. Az egyik legfontosabb dolog, amit tudni érdemes a hialuronsavas kezelésről, hogy nem számít műtétnek: itt nincs hosszas gyógyulási folyamat, sokára látható eredmény, vagy lassan múló fájdalom. A hialuronsav egy természetes anyag, ami természetesen van jelen a bőrben, de a mennyisége idővel csökken. Ezzel együtt az arc csontozata, izomzata és a bőr alatti zsírszövetek is változnak, az arc megereszkedik. Ezek ellen nagyszerűen felvehető a harc hialuronsavas kezelésekkel.

„Ma már rendelkezésre állnak olyan hialuronsavak, amiknek nagyon magas a szöveti beépülése, és így teljesen természetes hatás érhető el velük. Az orvosi minőségű hialuronsavat különböző arcterületeken, különböző mélységben és összetételben alkalmazzák a kezelés céljától függően. A népszerűsége a gyors és egyszerű használatában, és abban is rejlik, hogy azonnal látható eredmény érhető el, természetes és hosszan tartó hatást biztosít” – tudtuk meg Dr. Bognár Pétertől. Aki ennek a kezelésnek a segítségével szeretne élni, az a vonásait nem átszabatni, hanem kissé megfiatalítani szeretné, hiszen a tükörbe nézve nem egy új, hanem „csupán” egy fiatalabb arcot szeretne látni, pontosan ugyanolyan vonásokkal, mint a beavatkozás előtt. Nem drasztikus változásokról van szó, hanem olyanról, amit mindenki észrevesz, de senki sem tudja pontosan megmondani, hogy minek köszönhető. Ez a: „de kipihentnek nézel ki!“-hatás.

Milyen területeken alkalmazható a kezelés?

Hialuronsavval az arcunk több kényes területe is korrigálható, így például a száj körül jelentkező mimikai ráncok, a szájzug melletti, lefelé mutató ráncok is, de a szem körülötti ráncok is kisimíthatóak, ahogy az állív vonalát is megfiatalíthatjuk ezzel a kezeléssel. Ahogy fentebb már említettük, az eljárás nem tekinthető plasztikai beavatkozásnak, ugyanakkor azt is fontos hangsúlyozni, hogy sokkal eredményesebb, mintha csupán ránctalanító krémekre bíznánk magunkat, a hialuronsavas kezelés ugyanis sokkal mélyebbre hatol a bőrbe. Mivel a hialuronsav serkenti a bőr természetes kollagéntermelését, ezért a bőr minőségére is hat, így is sokkal hidratáltabbá, rugalmasabbá teszi a bőrt.

És hogy kiknél népszerű?

Régen főleg a sztárokra volt jellemző, hogy szépészeti beavatkozásokat vettek igénybe, ma már hétköznapi foglalkozású páciensek körében is egyre népszerűbb és elfogadottabb. Az alkalmazó korosztályban is vannak változások, ma már a fiatalabbak is élnek a lehetőséggel, ők az egyre népszerűbb arckezelést prevenciós jelleggel veszik igénybe időben, amikor hatékonyabb hatás érhető el.

Első lépés: a konzultáció

Rászántad magad a szépészeti arckezelésre? Remek, akkor az első dolgod az legyen, hogy felkeresel egy erre képesített, tapasztalt orvost, mielőtt még az interneten felellhető, sokszor megtévesztő és pontatlan cikkekben elmerülnél. „Fontos, hogy prémium, klinikai vizsgálatokkal igazolt terméket használjanak a kezelésnél, amivel természetes és hosszan tartó hatás érhető el. Nagyon fontos, hogy megbízható klinikát válasszunk, ahol megfelelően – és most COVID-szempontból is – biztonságos környezetben végezhető az arckezelés” – tanácsolja Dr. Bognár Péter.

És hogy mivel kezdődik a konzultáció? Természetesen egy személyre szabott kezelési tervvel, amit az erre képesített orvostól kapsz, aki a teljes arcodat figyelembe veszi, hiszen elsődleges célja, hogy harmonikus, természetes összhatást érjen el. Ebből is következik, hogy a cél nem a drasztikus változás, hanem az, hogy a kezelés után saját magunk szebb, frissebb, vidámabb változataként távozhassunk.

Meddig tart a hatása?

A hialuronsavas arckezelés hatása a kezeléstől függően akár 9-24 hónapig tart, ezután a hatóanyagok lassan felszívódnak. Fontos azonban hozzátenni, hogy a hialuronsav felszívódását befolyásolja az életmódunk és a genetikánk is. Akik hialuronsavas kezelést vettek igénybe, azoknak érdemes fél-egyévente visszamenni kontrollra, és szükség esetén egy ún. touch-up kezeléssel frissíteni, fenntartani az elért eredményt.

Kattints IDE, ha bővebben is érdekel a téma!

 

Tegdes Péter

 

Készült az Allergan Aesthetics, an AbbVie Company támogatásával.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb