Divat

A sokszínűség mellett áll ki Fashion Awards Hungary gálája

A hazai divatszakma rangos megmérettetése az európai sokszínűségi hónaphoz csatlakozik.

 

A május a sokszínűség hónapja – az Európai Unió ezzel hívja fel a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, és a szervezők idén azt kérik a gála vendégeitől és résztvevőitől, hogy a ruházatukon jelezzék és fejezzék ki támogatásukat a sokszínűség mellett.

Az Európa-szerte népszerű és nagy hagyománnyal rendelkező Fashion Awards a nemzetközi divatvilág egyik legrangosabb eseménye, amit a divat Oscar-díjának is neveznek. Magyarországon 2004-ben rendeztek először Fashion Awards Hungary gálát, az idei, sorrendben 12. díjkiosztót május 19-én tartják az Akváriumban.

Az elismerés az amerikai filmes gálához hasonlóan kizárólag szakmai szavazatokon dől el, ahol mindenki arra szavazhat, akit az előző év eredményei alapján a legjobbnak tart. A beérkezett szavazatokat egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett bárki ellenőrizheti. A jelölések alakulását mindvégig szigorúan titokban tartják és csak a díjátadó estéjén leplezik le, ahol a közönség első kézből ismerheti meg a végeredményt. A divatszakmának szóló gála történetében először van lehetőség a nagyközönségnek is részvételre korlátozott formában, csupán 80 db jegy kerül értékesítésre.

Fashion Awards Hungary lefedi a teljes divatszakma minden szegmensét, kezdve a modellektől, a modellügynökségektől a fodrászokon, fotósokon, a sminkeseken, stylistokon és divattervezőkön át, egészen a kiegészítő területeket képviselő cégekig, valamint a területtel és a divat témájával foglalkozó médiumokig, ezzel a lehető legszélesebb körben hozza össze egy helyre és ülteti le egymás mellé a divatszakma minden képviselőjét.

A 2022-es gála abban is rendhagyó, hogy idén több új kategóriában adnak át díjat, mint például az év divatbloggere, vagy a Magyar Divatért életműdíj. Ez utóbbi kategória jelöltjei Sipos Zita, Hajas László és Náray Tamás. (A Náray Tamással készített interjúnkat itt olvashatjátok.)

Ahogy azt a Fashion Awards Hungary szervezői írják, a magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, hiszen ezen területen hagyományosan erős és széles körű az elfogadás, valamint az újdonságok befogadása. Mert a divat egyszerűen ilyen, időről időre megújul és szétfeszíti az eddigi kereteit.

További információkért keressétek a hivatalos honlapot és a Facebook-eseményt!

 

 

“Sosem állítottam, hogy az élethez ne volna szükség szerencsére is”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin