LifestylePlay Safe

A sikamlós síkosító

Legyen víz, olaj vagy szilikon alapú, esetleg kőolaj bázisú vagy ehető, mindenki másfajta síkosítóra esküszik. A különböző igényeket sokszor egészségügyi szempontok, például allergiás reakciók határozzák meg, ám annak is érdemes kétszer átgondolnia, hogy milyen terméket vásárol, akinek látszólag egyik sem okoz problémát.

Sokan nem tudják, de a biztonságos szexet kockáztatják azzal, ha az óvszer mellett kőolaj bázisú vagy olajos síkosítót használnak. Ezek a termékek tönkreteszik a latexet, így az óvszer könnyen elszakadhat. Az olajos síkosító mellett szól azonban, hogy nem irritálja a nemi szerveket, sem a végbelet, így ha mégis emellett döntesz, latexmentes óvszert vásárolj! Olívaolajat egyébként már a középkorban is használtak síkosítás céljából, ám akkor még nem aggódtak holmi óvszerminőség miatt.

A kőolaj bázisú síkosítókat – mint a vazelin és a babaolaj – szájba venni sem érdemes, azok ugyanis irritálhatják a nyálkahártyát. Nem véletlen, hogy a legkelendőbb síkosítók a víz- és szilikon alapúak. Alacsonyabb ára miatt előbbiből fogy a legtöbb, ám érdemes utóbbira beruházni, a szilikon alapú síkosítók ugyanis jobban, és jóval tovább megtartják síkosságukat, valamint vizes környezetben is használhatóak. A víz alapú termékek mellett akkor érdemes dönteni, ha szilikon anyagú szexuális segédeszközt használsz, és ha nem akarsz foltot hagyni az ágyneműn.

Mindemellett ez a termék szinte biztos, hogy semmilyen érzékenységet nem vált ki benned, sem partneredben. Ha az együttlét során megszárad, a legősibb síkosító anyaggal felújítható a hatása. Ez az anyag nem más, mint a nyál. Ennél is akad azonban még hagyományosabb mód, amely mellett síkosító használata sem feltétlenül szükséges: a férfi test maga is előállít síkosságot elősegítő előváladékot, ebben azonban csak akkor bízzunk, hogyha egészséges párkapcsolatban élünk. Ha nem vagyunk biztosak partnerünkben és mégis elfelejtünk védekezni, síkosítót akkor se használjunk, az ugyanis védekezés nélküli anális szex esetén növelheti a HIV terjedésének kockázatát a befogadó partnernél. Síkosítás esetén érdemes figyelni a kenőanyagban lévő oldott só- és cukortartalmat, néhány termék ugyanis mérgező hatással van a végbél sejtjeire, szöveteire.

Ehető síkosítók használatával az orális szexet is feldobhatjuk, sőt, léteznek tartósabb erekciót ígérő, vágyfokozó termékek, és masszázsgéllel kombinált kenőanyagok is.

Akármilyen síkosítót választunk, a minőségre mindenképpen figyeljünk! Magyarországon is elérhetőek például a Libido Deluxe kimondottan melegek számára forgalmazott síkosítói.

Döntsünk bármilyen termék mellett, ne a minőségen spóroljunk, az anális szex ugyanis speciális síkosítást kíván.

Máthé Bence

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin