Hírek

A Real Madrid középpályása szerint nem jó ötlet a focisták coming outja

 

A világbajnok német válogatott labdarúgó, a spanyol Real Madrid középpályása egy friss interjúban a sportban előforduló homofóbiáról beszélt. Toni Kroos nem biztos abban, hogy a várható megaláztatások miatt javasolná-e egy meleg csapattársának az előbújást. A fociban tapasztalható homofóbiáról a GQ magazinnak beszélt:

“A józan eszem azt mondja, hogy mindannyian tudnánk teljes szabadságban élni, ez nem kétséges. De azt nem tudom, javasolnám-e a coming outot egy játékostársamnak. Bizonyos szavakat sűrűn használnak a pályán és a lelátókon, és nem vagyok abban biztos, hogy ezt a játékost nem sértegetnék, vagy nem aláznák meg.

Biztos vagyok abban, hogy az a játékos, aki ezt a lépést megteszi, az sok klubtól támogatást kapna. De kétlem, hogy ez az ellenfél szurkolói részéről is megtörténne. Minden játékosnak magának kell mérlegelnie a (coming out) előnyeit és hátrányait, mégis azt gondolom, hogy ennek a lépésnek még ma sem lennének előnyei.”

 

 

Az elmúlt években számos profi sportoló coming outolt, mint például Tom Daley, Gus Kenworthy, Tom Bosworth vagy Keegan Hirst, de az európai profi fociban – a férfiaknál – továbbra sem mert előbújni senki, legalábbis az aktív játékosok közül. A Leeds Unitedben játszó Robbie Rogers például visszavonulásakor outolt 2013-ban, ahogyan az Aston Villában játszó Thomas Hitzlsperger is csak a visszavonulásakor tette meg 2014-ben. Eközben például a brit sportminiszter is a meleg focisták előbújását pártolja.

 

 

Az osztrák női fociválogatott két játékosa is csókkal mutatta be barátnőjét

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin