Hírek

Az osztrák női fociválogatott két játékosa is csókkal mutatta be barátnőjét

A karácsony a szeretet ünnepe – az osztrák női fociválogatott, az Österreichische Fußballnationalmannschaft der Frauen (ÖFB) két játékosa pedig a legőszintébb formában emlékeztet erre. A csapat két tagja, Viktoria Schnaderbeck és Sarah Puntigam is olyan fotót posztolt, ahol a barátnőjükkel láthatóak.

Schnaderbeck, aki az angol FC Arsenal csapatával áll szerződésben, ezt írta a képhez: „Az szerelem mindig győz.” A grazi születésű játékos jelenlegi csapatával az angol női liga csúcsán áll, otthon pedig ő az osztrák válogatott kapitánya. Ez a kép egyébként az első alkalom, hogy a magánéletéből megmutat valamit a nyilvánosságnak.

 

 

View this post on Instagram

 

love always wins ❤️

A post shared by Viktoria Schnaderbeck (@viki_schnaderbeck) on

 

Szintén grazi születésű a válogatottban játszó Sarah Puntigam is, aki a helyi karácsonyi vásárból posztolt képet amerikai barátnőjével, Genessee Daughtetee-vel. Puntigam a francia HSC Montpellier csapatának tagja, és barátnője szintén profi focista.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Puntigam (@sariipu) on

 

Az osztrák női fociválogatottban gond nélkül lehet hasonló képeket posztolni, ugyanakkor a férfi válogatottban a mai napig a félelem uralkodik – még soha nem coming outolt egyetlen osztrák csúcsjátékos sem. A világ más tájain is hasonló a helyzet, nem ritkák a női előbújások, gondoljunk csak az amerikai válogatott kapitányára, Megan Rapinoe-re, akit az év sportemberének választottak.

Az osztrák női válogatott nem csupán a sokszínűség terén teljesít jól: miután 9:0-ra legyőzték Kazahsztánt, szinte semmi sem tarthatja őket vissza attól, hogy ott legyenek a 2021-es női EB-n az Egyesült Királyságban.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb