Színes

A queer közösségnek üzent a The Last of Us főszereplője

Miközben az Amerikai Egyesült Államok egyre több államában lehetetlenítik el a transznemű embereket, Pedro Pascal, a The Last of Us sztárja erőteljes bejegyzést osztott meg Instagram-oldalán az LMBTQ+ közösség támogatásáról.

A színész, aki régóta az LMBTQ+ közösség támogatója, a közösségi médiába a szélben lobogó, progresszív szivárványzászlókat ábrázoló képekkel jelentkezett be. „The answer my friend is blowin’ in the wind” – olvasható a felirat, amely Bob Dylan ikonikus „Blowin’ in the Wind” című dalára utal, ami a 60-as évek polgárjogi mozgalmának himnuszává vált.

Sorozatbeli szereplőtársa, Bella Ramsey, így kommentálta: „Love Love Love Love” a szivárvány és a transz zászlókkal együtt. A posztot más hírességek is dicsérték, például Munroe Bergdorf transzaktivista, aki „King Pascal”-nak nevezte a férfit, és a Queer Eye szereplője, Jonathan Van Ness, aki tapsoló kezekkel és szív emojikkal kommentálta.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pedro Pascal he/him (@pascalispunk) által megosztott bejegyzés

 

Sokan úgy vélik, hogy a bejegyzés válasz a LMBTQ+ ellenes törvények és a transzneműek jogai elleni támadások növekvő amerikai hullámára – amelynek sajnos még közel sincs vége.

A dal nagyon is időszerő: ultimátumot ad azoknak, akik az igazságtalansággal szemben csendben maradnak. „… hányszor fordíthatja el az ember a fejét, és tehet úgy, mintha csak nem látná? / És hány haláleset kell, míg rájön, hogy túl sok ember halt meg?

 

 

Pascal maga is közvetlenül érintett, hiszen van egy transznemű nővére, Lux, aki mellett évek óta nyilvánosan kiáll. Egy 2021-es interjúban Lux elmondta: „Az én tranzícióm a családomban mindenki számára nagyon természetes volt. Szinte számítottak rá, hogy meg fog történni. (…) Pedro volt az egyik első ember, aki megajándékozott azokkal az eszközökkel, amelyek elkezdték formálni az identitásomat„.

 

Kendőzetlenül üzent a homofóboknak a The Last of Us főszereplője

 

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin