Színes

Kendőzetlenül üzent a homofóboknak a The Last of Us főszereplője

A The Last of Us főszereplője, Bella Ramsey nem aggódik a sorozatot ért homofób kritika miatt.

Ramsey mellett az HBO sorozatának másik főszereplője A Mandalóriból ismert Pedro Pascal, aki Joel karakterét alakítja, és feladata, hogy csempéssze ki a tinédzser Ellie-t (Bella Ramsey) a bostoni karanténzónából az Egyesült Államok poszt-apokaliptikus pusztaságába.

Bár a sorozat hűen adaptálja a Naughty Dog azonos című bestseller játékának queer elemeit, beleértve Ellie szexualitását is, a homofób nézők természetesen úgy érezték, hallattni kell a hangjukat.

A sorozat harmadik epizódját, amely Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) szerelmi történetére fókuszál, rengeteg kritika érte az IMDB és a Metacritic oldalain. A GQ-nak nemrég adott interjújában Ramsey így nyilatkozott a helyzetről: „Mindenki azt gondol, amit akar. De hozzá kell szokniuk a helyzethet. Ha azért nem akarod nézni a sorozatot, mert meleg történetszálat tartalmaz, vagy mert van benne egy transz karakter, az a te hibád, és akkor hagyod ki. Nem fogok megijedni.

A harmadik epizódot dicsérve Ramsey elárulta, hogy „végig a könnyek határán volt, és sírt a montázs azon részénél, amikor a pár összeházasodott„.

 

Bill és Frank

 

A sorozat debütálása előtt Ramsey a The New York Timesnak adott interjúban azt mondta, hogy a nemi identitása „mindig is nagyon képlékeny volt”. Bár nem azonosul a férfi-női binaritással, nem zavarja, ha női karaktereket kell játszania: „Ez az, ami jobban zavar, mint a személyes névmások: ha ‘fiatal nőnek’ vagy ‘erős fiatal nőnek’, ‘fiatal hölgynek’ hívnak, miközben én egyszerűen nem vagyok az.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin