Hírek

A Nemzetközi Pszichiátriai Szervezet szerint káros a melegek „kúrálása”

A Nemzetközi Pszichiátriai Szervezet (WPA) napokban megjelent tanulmánya az átnevelő „terápiákat” tudománytalannak, etikátlannak, hatástalannak és károsnak ítélte meg.

reparative-therapy-x750_0

A WPA tanulmánya azon túl, hogy hatástalannak nevezi az úgynevezett átnevelő terápiákat, kitér arra is, hogy a kormányoknak mindent meg kell tenniük az azonos nemű kapcsolatok dekriminalizálására. A Buzzfeeden megjelent beszámoló szerint WPA továbbá támogat minden olyan kezdeményezést, amely segíti elfogadni az azonos neműek kapcsolatát, a transzneműeket, valamint azt, hogy felismerjék, az LMBT-jogok emberi, polgári és politikai vonatkozását is.

„Nincs tudományos bizonyíték, hogy a szexuális orientáció megváltoztatható lenne” – áll a WPA jelentésében.

Habár az Egyesült Államokban a legálisan praktizáló pszichiátereknek be van tiltva az „átnevelő terápia” használata, sok illegális, a vallásszabadságra hivatkozó szervezet használja a mai napig. Pedig ezek az eljárásokat az összes fontos orvosi és pszichológiai társaság áltudományként jegyzi.

A WPA jelentése a keddtől olvasható a Buzzfeed honlapján. A Nemzetközi Pszichiátriai Szervezet a világ legnagyobb pszichiáter szervezete, amely több mint 118 ország több mint 200 ezer szakemberét tömöríti magába. Többen olyan országból származnak, ahol LMBT-nek lenni büntetendő és a társadalom támogatja az átnevelő terápiákat.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin