Hírek

A lengyel elnök szerint fake news, hogy ő homofób lenne

Andzerj Duda

 

Rettenetesen felháborodott az újraválasztására készülő lengyel elnök, Andrzej Duda, amiért bejárták a világsajtót a homofób nézetei. Szerinte ugyanis az „LMBTQ-ideológia” egy külföldi, megszálló befolyásolási kísérlet, amely aláássa a katolikus Lengyelország hagyományos értékeit. Éppen ezért, valamint „a gyermekek védelme érdekében” múlt héten megígérte, hogy betiltja az LMBTQ közösség elfogadásáról szóló felvilágosító előadásokat az iskolákban és a közintézményekben, megtiltja az örökbefogadást az azonos nemű pároknak, és betiltja az azonos nemű párok házasságát. (Amit az alkotmány most is tilt.)

Mindezek ellenére állítja, hogy ő aztán nem homofób. A politikus már korábban is bizonygatta, hogy ő nem lehet homofób, mert hát szokott melegeket is vendégül látni, most pedig egy angol nyelvű bejegyzést tett közzé a Twitteren a vezető nemzetközi lapoknak címezve. Ebben a médiát hibáztatja, szerinte kiforgatták a szavait.

„A mocskos politikai harc közben újra megtörtént, hogy a szavaimat kiragadják a kontextusból. Őszintén hiszek a sokszínűségben és az egyenlőségben. Ugyanakkor egyetlen kisebbség nézeteit sem lehet a többségre kényszeríteni a tolerancia hamis látszata alatt. Napjainkra az igazság egy riadt kis teremtménnyé vált, aki elrejtőzik a sokkal erősebb korrektség elől. Hiszek abban a világban, ahol az igazságoknak, mint a MeToo, biztonságos felülete lehet. Ahol kimondhatjuk, amire gondolunk, és a szavainkat nem forgatják ki. Hiszek a különböző nézetek iránti toleranciában, úgyhogy kérem, fejezzék be a fake news terjesztését!”

Az angol nyelvű szép szavak előtt percekkel egy másik üzenetet is közzétett ugyanitt, ezt már lengyelül.

„Mindannyian egyenlőek vagyunk, és mindenki megérdemli a tiszteletet. Vannak alkotmányos értékek. Mint a házasság, ami egy férfi és egy nő kapcsolata, és a család, beleérte a jogot, hogy a szülők saját nézeteiknek megfelelően neveljék a gyereküket.”

Az állítása szerint tehát nem homofób Andrzej Duda Twitter profilján ez a két bejegyzés jelenleg is egymást követi.

 

 

Varsó LMBTQ-barát polgármestere a lengyel elnökválasztás egyik esélyese

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin