Gasztronómia

A koplalásnak vége – visszatér a Gourmet Fesztivál

Két év kényszerpihenő vagy éppen koplalás után, május 27–29. között újra megrendezik az Gourmet Fesztivált.

A háromnapos fesztiválnak ismét a Millenáris ad otthont, ahol a hazai gasztronómia szereplőinek legjobbjai képviseltetik magukat. A Gourmet Fesztivál az idei évben nemcsak a visszatérését, hanem 10 éves jubileumát is ünnepli. A kerek évfordulóra való tekintettel így most nem egy étel köré épített tematikája lesz a fesztiválnak.

A kulcsszó idén az örökség. A szervezők arra kérték az éttermek séfjeit, hogy személyes ételeket és recepteket vegyenek elő, megfűszerezve azt saját történeteikkel. Egy ételt ugyanis nem csupán a kiváló alapanyagok, a technológia és a szaktudás tesz tökéletessé, hanem a séfek személyes kötődése, emléke, története is az adott recepthez.

 

 

Ennek a koncepciónak a fényében az idei Gourmet Fesztiválon megelevenedik a gyermekkor, a nagyi konyhája, az első nagy sikerélmények, az emlékezetes utazások és még számtalan sztori, ami igazán személyessé és egyedivé teszi majd a Gourmet-t.

Természetesen az ételek mellett ugyanúgy nagy hangsúlyt kapnak az italok is. Az idei fesztivál kiállítói között is megtalálhatók a legnevesebb pálinkafőzdék, pincészetek, sörfőzdék, és neves bárok is képviseltetik magukat a Millenárison.

Végezetül pedig ne feledkezzünk meg az édesszájúakról sem, hiszen nekik is sok meglepetéssel készül a közel egy tucat cukrászda és édességműhely.

Minden adott tehát ahhoz, hogy május végén ismét egy felejthetetlen gasztronómiai fesztivál részesei lehessünk, amihez reméljük, az időjárás is kegyes lesz.

Erdei Zsolt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin