Lifestyle

A jóga meleggé tehet, állítja egy politikus

Ismét kiváló ötlettel és kezdeményezéssel állt elő Jelena Mizulina, az orosz képviselőház (Duma) képviselője, a Család, Nők és Gyermekek Bizottság elnöke, akinek legnagyobb “vívmánya”, hogy többek között ő fogalmazta és jegyezte a törvénytervezetet, amely tiltja Oroszország területén az úgynevezett melegpropagandát, tehát az LMBTQ közösség pozitív színben való feltüntetését.

 

Jelena Mizulina

 

A képviselőnőt ezúttal egy szintén orosz teológus gondolatai ragadták magával. Utóbbi állítja: a börtönökben folyó jógaórák meleggé teszik a rabokat, így sürgősen fel kell őket függeszteni. Mizulina állítólag panaszt nyújtott be az országos börtönhatósághoz és kérte az ügy kivizsgálását – amikor azonban a sajtó kérdezte ugyanerről, ő tagadta mindezt, álhírnek nevezve és kérni fogja az illetékes szerveket, hogy Oroszország területén tegyenek elérhetetlenné minden ezzel kapcsolatos forrást.

Mindezek ellenére érdemes egy pillantást venni a már emlegetett teológus, egy bizonyos Alexander Dvorkin munkájára, amely szerint a különböző jógapózok “kontrollálhatatlan reakciókat” válthatnak ki a börtönjógán résztvevőkből, meleggé téve így őket.

Úgy tudni az állítólagos “jelenséget” már korábban is vizsgálták és a jógaórák helyreálltak azon börtönökben, ahol erre eddig is volt lehetőség. Meglepően szabadszelleműen fogalmazott az üggyel kapcsolatban Valerij Maksimenko, a börtönhálózat igazgatóhelyettese: tapasztalataik szerint azoknak, akik jógaórára jártak, jóval ritkábban kellett orvoshoz menniük és egyébként is “mindenki azt csinál, amit akar, amíg az nem ütközik törvénybe”, hozzátéve, hogy a homoszexualitást nem bünteti törvény Oroszországban. “Az egész világon akadnak emberek, akik jógáznak és még senkit nem húzott a homoszexualitáshoz.”

Dvorkin állítja: szavait kiforgatták.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb