Hírek

A japánok támogatnák a házasságot

Egy új közvélemény kutatás szerint a japánok támogatnák az azonos nemű párok házasságát.

Japánban az egyetemek kutatói összeálltak a Népesség és Szociális Biztonság Nemzeti Kutatóintézetével egy közvéleménykutasát erejéig, mely célja az volt, hogy kiderítsék, hogy mit szólnak a japánok melegek házasságához. Az eredmény pozitív volt, a megkérdezettek 51 százaléka támogatná egy ilyesfajta törvény bevezetését. A támogatók nagyobb része a fiatal, 20 és 40 év közötti korosztályból került ki, az igenek aránya náluk 70 százalékkal volt nagyobb az idősebb korosztály válaszaitól.

A közvéleménykutasát kiderítette azonban azt is, hogy a pozitív eredmények ellenére a japánok 72 százalékát zavarná, ha gyerekük saját neméhez vonzódna.

Bár törvényileg ez nem igazán szabályos, Tokióban két kerület bevezetett egy speciális elismervényt, amit a meleg párok kaphatnak. Az elismervénnyel a kerületen belül a párok a családi látogatáson is bemehetnek egymáshoz a kórházban, kaphatnak családi lakást és egyéb jogok is vonatkoznak rájuk, amit máshol nem kaphatnának meg. A kerületen kívül azonban ez az elismervény semmit sem ér.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin