Hírek

A hétvégén tartják Afrika első LMBTQ játékait!

A hétvégén is megrendezésre kerül a Gay Games-hez hasonló rendezvény, az LMBTI Afro Games. A szervezők remélik, hogy ezzel sikerül szélesebb körben elfogadásra találnia az afrikai LMBTQ közösségnek.

Már három év is eltelt, mióta megszületett az ötlet, hogy Afrikában is rendezni kellene egy sporteseményt az LMBTQ közösség számára, amellyel az egész kontinensen népszerűsíthetnék az LMBTQ jogokat– írja a Gay Star News. A rendezvényt a Dél-afrikai Köztársaságban tartják, Durban városában.

A megvalósítás Hlengiwe Buthelezi érdeme, aki már ötször is részt vett a Gay Games-en, és úgy gondolta, itt az idő, hogy Afrikában is történhessen valami hasonló.

„Arra használjuk a rendezvényt, hogy az emberek jobban beilleszkedhessenek a közösségbe, és megszabadulhassunk a homofóbiától, mivel a legtöbb afrikai országban még mindig büntetendő a homoszexualitás.”

Az Afro Games kisebb lesz, mint társai: öt sportszámban versenyezhetnek az indulók, és talán nem is tud részt venni rajta annyi sportoló, mint amennyi szeretne. A részvételre jogosult sportolók közül ugyanis sokan olyan országban élnek, ahol még mindig bűncselekménynek számít a homoszexualitás, és ha indulnának a versenyeken, börtön- vagy halálbüntetéssel kellene szembenézniük.

A szervezők azonban bizakodóak, és hisznek abban, hogy mégis megmutathatják Afrika sokszínűségét, és azon országok versenyzői is csatlakozhatnak hozzájuk, akik hazájában tiltják az azonos neműek kapcsolatát. Erre csakis úgy kerülhet sor, ha a bevándorlók saját országaik zászlaja alatt mutatkoznak majd az Afro Games-en, de már ez is hatalmas előrelépésnek számítana.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin