Hírek

A Grindr felhasználói inkább akkor szednek fel valakit, amikor merül a telefon

 

A Grindr és a hasonló randiappok meleg felhasználói jóval nagyobb eséllyel szednek fel valakit olyankor, amikor észreveszik, hogy lemerülőben van a telefonjuk aksija.

A kanadai Kwantlen Polytechnic Egyetemen 262 queer férfi részvételével zajló kutatásban azt kérték, mindenki képzelje el a következő szituációt: éppen egy olyan férfival beszélget a randialkalmazáson keresztül, aki már több napja nagyon tetszik neki. Sőt, a szituáció már el is jutott arra a pontra, ahol a másik fél határozottan flörtöl és egyértelmű jelét adta szexuális érdeklődésének is.

„Az este későbbi részében, miközben a telefonodon küldöd az üzeneteket, mindketten a szexről kezdtek beszélgetni, arról, hogy mit szeretnétek csinálni együtt. Mindketten nagyon feldobottak vagytok.”

A résztvevők mindegyike olyan meleg férfi volt, aki legalább heti egyszer használ randiappot. A fenti, elképzelt szituációban véletlenszerűen kapták meg az adatot, miszerint a telefonjuk töltöttsége a beszélgetés pillanatában öt, húsz, vagy éppen száz százalék volt.

Az eredmény: azok, akinek a telefonja merülőben volt, akár 5, akár 20 százalékkal, jobban hajlottak arra, hogy beleegyezzenek az azonnali találkozóba, mint azok, akiknek teljes töltöttséget mutatott a telefonjuk. A Sexuality & Culture folyóiratban publikált tanulmány arra a következtetésre jutott a kapott adatokból, hogy

„amikor szembesültek az alacsony töltöttségi szinttel, sürgető érzés lett rajtuk úrrá, ami növelte a kockázatvállaló hajlandóságot.”

A kísérlet ötletét az Uber hasonló kutatása adta: a személyszállító szolgáltatás esetében az utasok hajlamosabbak voltak többet fizetni olyankor, amikor merülőben volt a telefonjuk. Hogy ez a randiappok esetében is működhet, azt előzetesen feltételezték a kutatók. Az eredményekről beszámoló tanulmány egyik szerzője, Cory L. Pedersen ehhez hozzátette:

„Így is épp elég nehéz megtalálni a megfelelő partnert, pláne amikor épp lemerülni készül a telefonunk.”

 

 

Hivatalos: Boldogtalanná tesz a Grindr, ha túl sokat használod

 

Hivatalos: Boldogtalanná tesz a Grindr, ha túl sokat használod

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin