Sport

A futballvilág harmada meleg a júniusban coming outolt játékvezető szerint

A német Spiegelnek adott interjút a héten Igor Benevenuto, aki a FIFA játékvezetői közül elsőként coming outolt idén júniusban.

A brazil férfi az interjú során kifejtette, hogy a labdarúgás világában szerinte sokkal több a homoszexuális, mint azt bárki gondolná: „Ha az összes szereplőt, tehát hivatalos személyeket, vezetőket, edzőket, játékosokat, játékvezetőket együtt nézzük, akkor a 30-40 százalékuk homoszexuális, biszexuális, de legalábbis kipróbálta már férfival. A sportágon kívüliek is észreveszik, hogy a futballisták között titkos meleg párkapcsolatok, vagy érdekházasságok vannak. Mindenki meglepődne, kikről derülne ki, hogy melegek.

Benevenuto felkerült a novemberben kezdődő katari világbajnokság lehetséges videóbíróinak listájára, ám végül nem jelölték. Ennek ellenére bizakodó a tornával kapcsolatban. „Úgy gondolom, hogy egy világbajnokság lehetőséget kínál a fejlődésre. Talán változhatnak a szokások és a szabályok”.

Saját coming outjára is kitért, kifejtve, hogy hazájában felzúdulást váltott ki vele. Brazíliában a homoszexualitást olyan betegségnek tekintik, mint az alkoholizmust, amely legyőzhető.” Most abban bízik, hogy másokat is bátoríthat a lépésével. „…lehetek egy csepp a változás óceánjában.

 

A FIFA játékvezetők közül elsőként coming outolt focibíró

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin