Sport

Coming outolt a cseh válogatott focista Jakub Jankto

Melegként coming outolt Jakub Jankto, a cseh válogatott és a Getafe középpályása, a Sparta Praha kölcsönjátékosa. A 27 éves fiatalember a legmagasabban jegyzett, jelenleg is aktív férfi labdarúgó, aki nyilvánosan coming outolt – számol be a Guardian.

2021-ben Josh Cavallo (Adelaide United), 2022-ben pedig Jake Daniels (Blackpool) fedte fel valós szexuális orientációját.

 

 

Sziasztok, Jakub Jankto vagyok” – köszön be Jakub az először Twitteren közzétett videóban. „Mint mindenkinek, nekem is vannak erősségeim, vannak gyengeségeim; van családom, vannak barátaim.

Van egy munkám, amit évek óta a lehető legjobban, komolyan, profin és szenvedélyesen végzek. Mint mindenki más, én is szeretném az életemet szabadon, félelem nélkül, előítéletek nélkül, erőszak nélkül, de szeretetben élni. Meleg vagyok, és nem akarok tovább rejtőzködni„.

A Sparta Praha a videó megjelenését követően közleményt adott ki, amelyben támogatják Jankto coming outját. „Jakub egy ideje már nyíltan beszélt szexuális orientációjáról a klubbal. Minden más a magánéletére tartozik. Nincs további kommentár. Nincs több kérdés. A támogatásunkat élvezi. Éld az életed, Jakub. Semmi más nem számít.

A Premier League hivatalos Twitter-fiókja Jankto bejegyzése alá az alábbit kommentálta: „Veled vagyunk, Jakub. A futball mindenkié„, míg a Fifpro, a labdarúgó játékosok globális szakszervezete a következőket írta Twitteren: „Éld az életed, Jakub. Büszkék vagyunk rád„.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin