Sport

Meghalt Ausztrália első nyíltan meleg bobosa, Simon Dunn

Simon Dunn meleg bobos
Simon Dunn / Fotó: Thomas Knights

 

Holtan találták lakásán a 35 éves Simon Dunnt, Ausztrália első nyíltan meleg versenybobosát – adta hírül a The Sydney Morning Herald.

Dunn rögbijátékosként kezdte a pályafutását, de mert küszködött a saját szexualitásával, miután coming outolt, egy időre abbahagyta a játékot. Később Kanadában megismerkedett a bobozással és itt nyílt rá lehetősége, hogy az ausztrál csapat tagja legyen – az első nyíltan meleg férfi bobozóként.

Amellett, hogy bobozott és rögbizett, Simon Dunn jelentős LMBTQ-aktivista is volt, a homofóbia ellen küzdött és részt vett különböző HIV/AIDS-kampányokban, valamint jótékonysági kampányokban is. Az Attitude magazin olvasói 2015-ben a világ legdögösebb férfijának választották.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simon Dunn (@bysimondunn) által megosztott bejegyzés

 

A Bobby Goldsmith Foundation, amellyel közösen HIV-vel kapcsolatos kampányokban vett részt, így nyilatkozott róla: „önzetlen, együttérző és kedves személyiség volt, aki mindenkit egyformán kezelt, kiállt a kirekesztett és kiszolgáltatott emberekért, és felhívta a figyelmet az igazságtalanságra”.

Ő maga szerényen vélekedett a munkásságáról: „Nem vagyok én szóvivő, én csak egy meleg fehér férfi vagyok, elmesélem a tapasztalataimat és azok tapasztalatait, akiket meghallgattam és akikkel tanultam. Ezeknek a történeteknek a megosztása által mindannyian értékelni tudjuk, hogy mi vezetett oda, ahol ma vagyunk.”

Korábbi partnere, Eli Crawford táncos Instagramon úgy reagált a halálhírére, hogy „teljesen összetört”, mert nem csak az első szerelmét veszítette el, de egy életre szóló barátot is.

A rendőrség vizsgálja a halál okát, de nem kezelik gyanús halálesetként.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin