Nagyvilág

A belga miniszterelnök személyesen húzta fel hivatalára a szivárványzászlót

Május 17-e a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap (International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia). 2005 óta minden évben politikusok, állam- és kormányfők, civil és politikai szervezetek, magánszemélyek és hírességek emlékeznek meg a nap fontosságáról és mindazokról, akiket szexuális orientációjuk, vagy nemi identitásuk alapján diszkriminálnak, akik emiatt zaklatásnak, erőszaknak vannak kitéve a mindennapi életük során.

A belga miniszterelnök, Alexander De Croo például személyesen húzta fel a szivárványzászlót brüsszeli hivatalára. A Twitteren megosztott videóhoz azt írta: „Love is Love”.

 

 

Ha pedig már Brüsszel: szintén a belga fővárosban van az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő uniós intézmény, az Európapi Tanács székhelye. A világnapról a hivatalos Twitter fiókon az alábbi szöveggel emlékeztek meg:

„A szerelem az szerelem. A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapon az EU megerősíti, hogy minden embernek joga van ahhoz, hogy szabadon, félelem nélkül az lehessen, aki, és azt szeresse, akit akar. Ez az egyetlen módja annak, hogy az egyenlőség unióját felépíthessük.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin