Nagyvilág

A belga transznemű miniszter szerint gyűlöletet szít Rishi Sunak beszéde

 

Petra De Sutter, Belgium transznemű miniszterelnök-helyettese sértőnek és elszomorítónak nevezte Rishi Sunak beszédét, melyet a Konzervatív Párt kongresszusán tartott a brit miniszterelnök –  írja a The Guardian.

Sunak a beszédében azt fejtegette, hogy „A férfi férfi, a nő pedig nő, ezt diktálja a józan ész.” A brit politikus azt is elmondta, hogy szerinte „nem kényszeríthetnek minket arra, hogy elhiggyük, hogy az emberek olyan neműek lehetnek, amilyenek akarnak. Mert nem lehetnek.”

A transznemű emberek ellen Angliában és Walesben elkövetett gyűlölet-bűncselekmények száma rekordmagasra emelkedett tavaly. A belügyminisztérium jelentése szerint a 11%-os növekedésről a politikusok és a média megjegyzései tehetnek.

De Sutter úgy reagált Sunak kijelentéseire, hogy azok hozzájárulnak a transzfóbia terjedéséhez és emberi életeket veszélyeztetnek világszerte. „A transz nők nők. És egyáltalán sem jelentenek veszélyt másokra. Ne csatlakozz az igazi bántalmazókhoz, Rishi Sunak” – írta a miniszterasszony az X-en.

 

Petra De Sutter, aki eredetileg nőgyógyász diplomával rendelkezik, Európa első nyíltan transznemű minisztere. 2020-ban nevezték ki Belgium miniszterelnök-helyettesévé, emellett pedig a közszolgálati miniszteri posztot is betölti a kormányban.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin