Hírek

Boy George fizeti Pete Burns temetését

Nagylelkű gesztusként Boy George felajánlotta, hogy ő állja a Dead or Alive egykori énekesének, az október 25-én elhunyt Pete Burns temetési költségeit.

pete-burns-dead-or-alive-tributes

 

A szertartást Burns volt feleségének és özvegyen maradt férjének, Michael Simpsonnak kellett volna rendeznie, az énekes azonban teljesen vagyontalan volt. Burns halála után Boy George a Twitteren ezt írta: „- Korunk egyik legnagyobb különc alakja volt,  és életemnek része.”

A The Sun forrása szerint „szomorú, de Pete egy fillér nélkül halt meg, és nincs pénz a temetésére. Még az is szóba került a volt felesége részéről, amikor a barátokkal egyeztettek, hogy közösségi finanszírozással foglalkozó honlapon fognak gyűjteni. De ennek az emberek nyilván nem örültek volna, hiszen méltatlan lenne Pete-tel szemben. Amikor George ezt megtudta, felajánlotta, hogy minden ő áll. Úgy véli, Lynne-nek és Michaelnek van most elég bajuk, ezt a gondot le akarja venni a vállukról. Különösen hat, hogy a nyolcvanas évek egyik legendáját így kell kisegíteni.”

Az énekes már nem érhette meg új albuma, a Sophisticated Boom Box MMXVI megjelenését, ami múlt pénteken jött ki.

Pete Burns az utóbbi években 300 arcplasztikai műtéten esett át, magát egyszerűen csak Frankesnsteinnek hívta. Az elrontott plasztikai műtéteket követő rehabilitáló operációk sem jártak sikerrel. Burns arca időnként tele volt sebhellyel, máskor hetekig égővörös volt, szétszabdalt és feltöltött szája, megműtött orra újabb és újabb műtétek sorát indította el. Burns az utóbbi időkben már szinte az életéért és egy elfogadható arcért harcolt.

“A műtéteim száma eléri a háromszázat. – nyilatkozta. Ha egyszer 80 éves leszek és felkerülök a mennybe, Isten talán már fel sem ismer.”

 

Az első műtétre két évtizeddel ezelőtt került sor, Burns akkor ugyanis eltörte az orrát. Ha már műtőbe került, úgy döntött, eljött az idő, hogy megjelenésén javítson: feltöltette a száját, arccsontját lefaragták. Az első műtétek azonban nem sikerültek túl jól, ekkor indult a plasztikai műtétek sorozata. A nagy számú operációk azonban nemcsak az arcát tették teljesen tönkre, de Burns egészségi állapotát is. Több alkalommal kapott embóliát a lábában, a tüdejében és egyszer a szívében is.

Az androgün megjelenésű Burns 1980-ban vette feleségül Lynne Corlettet, akivel abban a fodrászatban ismerkedtek meg, ahol mindketten dolgoztak. 2006-ban váltak el, nem sokkal ezután ment hozzá férjéhez, Michael Simpsonhoz. Szexualitásáról kérdezve ezt nyilatkozta:

„- Az emberek mindig azt akarják tudni, mi vagyok. Meleg, biszex, transznemű, vagy micsoda? Azt mondom, ezt mind felejtsük el. Egy teljesen más fogalom-meghatározásra lenne szükség, és attól félek, ezt még nem találták ki. Úgyhogy én csak Pete vagyok.”

 

Dead Or Alive – You Spin Me Round (Like a Record) (Official Video)

Dead Or Alive – You Spin Me Round (Like A Record) (Official Video) Listen on Spotify – http://smarturl.it/DeadOrAlive_Spotify Listen on Apple Music – http://…

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin