Színes

Magányosnak érezte magát, a felhívására 400-an jelentek meg barátkozni

fotó: Instagram / bigqueerpicnic

Egy fiatal leszbikus nő, Abi Smith három évvel ezelőtt posztolt egy videót a TikTok-on, amiben arról beszélt, kicsit magányos és queer barátokra vágyik. Közölte, hogy kiterít egy plédet a londoni Hyde Parkban, leül, és aki szeretne a barátja lenni, menjen oda hozzá bátran.

Legnagyobb döbbenetére négyszázan jelentek meg a felhívás hatására.

Ez adta az ötlet, így Abi azóta The Big Queer Picnic néven már tudatosan szervezi ezeket a találkozókat, mert mint kiderült, hatalmas rá az igény: „Elkezdtem egész nyáron queer piknikeket szervezni, egy teljesen ingyenes, szórakoztató és befogadó eseményt a queer emberek számára, hogy barátkozzanak egymással egy olyan helyen, ahol mindannyiunkat szívesen látnak”.

Hozzátette, hogy ezek a piknikek a queer nőkre, a transz és a nembináris emberekre fókuszálnak, ahol a férfiakat is várják, csak annyi a kérés, hogy legyenek tekintettel a náluk marginalizáltabb csoportokra.

„Összejövünk, harapunk valamit, játszunk, és új embereket ismerünk meg. Még barátkozó-önkénteseink is vannak, akik segítenek az egyedül érkezőknek abban, hogy találjanak olyan embereket, akikkel együtt lóghatnak.”

A sikeren felbuzdulva ma már egyéb rendezvényeket is szerveznek, aki pedig Londonban jár, a következőre pikniket április 13-án, szombaton csípheti el.

@abism_th♬ Makeba – Jain

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin