Kultúra

8 hajmeresztő konteó a melegekről 2014-ből

Bár az elmúlt évben számos pozitív előrelépés történt az LMBT-jogok területén, még mindig vannak olyanok, akik nem-heteroszexuális embertársaikat tartják minden baj okozójának. A jó hír az, hogy a legtöbb ember ma nem veszi komolyan ezeket a vádakat. A rossz hír viszont, hogy azok a konzervatív amerikai politikusok, akik ezeket a teóriákat előszeretettel terjesztik, időnként sikerrel foglalnak el magasabb pozíciókat. Amellett, hogy az ilyesmivel szemben komolyan fel kell lépni, a szilveszteri jókedv jegyében álljunk most egy kicsit humorosan a dolgokhoz! Ha végigolvassátok lenti elméleteket, biztosan ti is elmosolyodtok egy párszor:

o-ATANUS-facebook

Susanne Atanus illinois-i képviselőjelölt az előválasztások időszakában tette a következő kijelentéseket: „Isten dühös ránk. Provokáljuk az abortuszokkal, az azonos neműek házasságával és élettársai kapcsolatával.” Atanus szerint ezért kapjuk cserébe a tornádókat, az autizmust és a demenciát. Hasonló nézeteket vall a hírhedten melegellenes American Family Association szóvivője, Bryan Fischer is.

Manning

James David Manning new york-i baptista lelkész sem tétlenkedett az idén, ha konteó-gyártásról volt szó. Szerinte az LMBT-embereket meg kellene kövezni, a meleg sportolók szimplán pedofilok, Barack Obama pedig „homo démonokat” szabadított a fekete férfiakra. Legvadabb elképzelése azonban egy szatirikus cikkből származik, amit neki sikerült komolyan vennie: eszerint a Starbucks lattét „szodomiták spermájával” ízesítik. Emellett a Starbucks kávézók az ebola terjedésének melegágyai is, mivel itt rengeteg „felsőbb osztálybeli szodomita” fordul meg, akik „sok testnedvet cserélnek” egymás között.

grems

Emlékeztek még a Szörnyecskék című 1984-es filmre? Anthony Culler, a republikánusok egyik dél-karolinai kongresszusi jelöltje minden bizonnyal igen. „Ne vegyék be a »cukiságot« és a »Kinek ártanak ezzel?«-típusú érveléseket, amiket a fülükbe suttognak, és amikkel a gyerekeinket szédítik. Az azonos nemű párok, akik le akarják rombolni az életformánkat és a házasság intézményét, NEM cukik és ennivalóak, hanem (azoknak, akik még emlékeznek a filmre) Szörnyecskék, akik tönkre fogják tenni az életünket” – írta ki a Facebook-ra Culler.

Hice

Jody Hice georgia-i lelkész és műsorvezető 2012-ben írt könyvet Most vagy soha: Amerika visszaszerzésének útja címmel, ám csak idén kapott igazán nagy nyilvánosságot, amikor beválasztották a kongresszusba. Könyvében egy 1987-es esszét idéz egy meleg szerzőtől: „Megrontjuk a fiaitokat, erőtlen férfiasságotok, sekélyes álmaitok és közönséges hazugságaitok jelképeit. Elcsábítjuk majd őket az iskoláitokban, a kollégiumaitokban, a gimnáziumaitokban, az öltözőitekben, a sportcsarnokaitokban, a papneveldéitekben, az ifjúsági klubjaitokban, a mozijaitok vécéiben, a katonai barakkjaitokban, a kamionparkolóitokban, a klubjaitokban, a Képviselőházatokban, mindenhol, ahol férfiak más férfiak társaságában tartózkodnak. A fiaitok a talpnyalóink lesznek és az első szavunkra ugranak majd. A magunk képére formáljuk őket. Sóvárogni fognak utánunk és imádni fognak minket.” Az egyetlen bibi, hogy a fent említett James David Manning-hez hasonlóan Hice is egy szatírát vett komolyan.

Louie Gohmert texasi képviselő igazi aranybánya, ha homofób kijelentésekről van szó. Az LMBT-aktivisták módszereit a nácikéhoz hasonlította; az olyan bírókat, akik az egyenlő házasodási jogok mellett érvelnek, elküldené vízvezeték-szerelő tanfolyamra (nyilván azt kéne megtanulniuk, hogy mit hova kéne dugni); a meleg cserkészek pedig természetesen pedofilok. Legutóbbi „bölcsességét” a katonasággal kapcsolatban sikerült megosztania: „Tudja, vannak akik szerint semmi gond a melegekkel a hadseregben. Hiszen ott voltak a görögök például. Hát igen, tényleg magukkal vittek egy pár azonos nemű embert, akiket szerettek, és akik megmasszírozták őket a csata előtt. De tudja mit? Ez egy másfajta harc, egy másfajta háború, és ha az ember egész nap mást se csinál, csak masszírozzák egy nagy, megtervezett csata előtt, akkor nem fogja sokáig húzni. Sokkal kiszolgáltatottabbak leszünk a terrorizmussal szemben, ha azt csináljuk, amit a görögök.”

Glenn Grothman wisconsini politikus John Kerry államtitkárt kritizálta, amiért az felszólalt az ugandai melegellenes törvényekkel szemben: „Mit gondolhat Isten az országunkról? Ahelyett, hogy mezőgazdasági szakembereket vagy misszionáriusokat küldenénk Afrikába, tudósokat küldünk, akik a jobb termelési technikák és a kereszténység helyett azt tanítják az ott élőknek, hogy a homoszexuális életforma milyen csodálatos.”

Scott Lively massachusetts-i képviselőjelölt újabb vádpontot rótt fel a melegek ellen: elképzelése szerint az USA és Oroszország szembenállásának gerincét a melegekhez való viszonyulásuk adja. Ebből kifolyólag természetesen az ukrajnai konfliktust is erre vezeti vissza: az „Obama-i államigazgatást és az EU homoszexuális politikusait” okolta a helyzet súlyosbodásáért.

És végül, de nem utolsósorban természetesen a transzneműek sem maradhattak ki a sorból. Linda Harvey LMBT-ellenes aktivista Laverne Cox-ot, az Orange Is The New Black című sorozat transznemű sztárját állította pellengérre. Harvey szerint az Emmy-jelölt színésznő az ördög parancsait teljesíti: „Szerintem Amerika egy olyan kaotikus úton halad, amin áldásunkat adjuk olyan viselkedésformákra, amik olyan mértékben szembemennek a valósággal és Isten akaratával, hogy következmények lesújtóak lesznek, különösen a gyerekekre nézve. Ha a Sátán össze akarná zavarni és aláásni Amerikai morális alapjait, akkor nem is választhatott volna jobb eszközt, mint a társadalmi nemek összekuszálását, ami a homoszexuális mozgalom legutóbbi dobása.”

Forrás: Advocate

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin