Kultúra

Zene: Pentatonix & Dolly Parton

Az a capella feldolgozásairól ismert, kétszeres Grammy-díjas Pentatonix újabb legendás dalhoz nyúlt hozzá, most azonban az eredeti előadóval közösen.

Fotó: dollyparton.com

 

Talán kevésbé közismert itthon, hogy a Pentatonix két tagja is nyíltan meleg. Scott Hoying (a magas szőke) és Mitch Grassi (itt most kopasz) még közös YouTube-csatornát is visznek Superfruit néven.

A Pentatonix legutóbb az ikonikus country énekes, a nyolcszoros Grammy-díjas Dolly Parton legendás Jolene című számával jelentkezett. A számtalan feldolgozást megélt, 1973-ban írt dal eredetije felkerült a Rolling Stone magazin minden idők 500 legnagyszerűbb dalát tartalmazó listájára is.

 

 

A még hetvenévesen is roppant aktív, az amerikai meleg közösség egyik ikonjának számító Parton maga is az LMBTQ-ügyek támogatója. Idén áprilisban a country legrangosabb zenei gáláján, az 51. ACM díjátadón Katy Perry-vel is elénekelte a Jolene-t, a Pentatonix feldolgozásában pedig személyesen is részt vett.

 

 

 

hirdetés

1 Comment

  1. […] A Pentatonix ötöséből ismert két meleg srác, Mitch Grassi és Scott Hoying saját formációt visznek YouTube csatornájuk nevét felhasználva.  Júniusban adták ki bemutatkozó albumuk első részét Future Friends címmel, a második rész szeptember közepén érkezik. Legnagyobb örömünkre a hét számból eddig kiadott kislemezek mindegyikéhez készítettek videoklipet, ahogy most a kilencvenes évek szívtipróit megidéző Heartthrob esetében is. […]

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

A Pride sötét oldala

Next post

Animáció helyett melegfilm a templomi vetítésen