Hírek

A világ egyetlen nyíltan meleg miniszterelnöke is fejet hajtott Orlandóban

Xavier_Bettel

Jelenleg a luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel a világon az egyetlen nyíltan meleg vezető. Egyébként is csupán a harmadik, az egykori belga miniszterelnököt, Elio Di Rupót, és izlandi kollégáját, Jóhanna Sigurðardóttirt követi a sorban. Útban a riói olimpiára férjével ellátogattak a két hónappal ezelőtti orlandói tragédia helyszínére, hogy leróják kegyeletüket.

Az orlandói polgármester kíséretében keresték fel a 49 halálos áldozatot, és több mint 50 sérültet követelő merénylet színhelyét, ahol a Pulse bár előtt már spontán emlékhely alakult virágokkal és az áldozatok fényképeivel. Többen felvetették már, hogy a város vásárolja meg a szórakozóhelyet, és állandó kegyeleti helyet emelve szenteljék a területet az áldozatok emlékének.

A félmilliós Luxemburgban a kormányalakításhoz Bettel pártja koalícióra lépett a szocialistákkal, akiket történetesen szintén egy korábban már coming-outolt politikus, Étienne Schneider vezet. Ezzel Luxemburgnak nem csupán meleg miniszterelnöke, de miniszterelnök-helyettese is van.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin